"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerin Yüzünde Alerji Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bebeklerin cildi çok hassas olduğu için alerjiler genellikle yüzünde görülmektedir. Zaman zaman ise tüm vücudunda da görülebiliyor. Ailelerin de doğal olarak bu durum ile karşılaşması telaşa neden olmaktadır.

Bebeklerin Yüzünde Alerji Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Bebeklerde oluşan alerjiler genellikle yüzünde, bazen de tüm vücudunda olabilmektedir. Bu da anne ve babaların doğal olarak telaşlanmasına sebep olur. Bu alerji türü kızarıklıkların birçok nedeni olabilmektedir.

Bebeklerin Yüzünde Alerji Nedenleri

  • Bebeklerin, ıslak mendillere karşı alerjisi olmaktadır, bundan dolayı kızarıklıklar olabilir.
  • Bebeklerde, yeni doğan ciltleri çok hassas olduğu için ya süt alerjisi olabilir, yada dikkat edilmezse eğer, çok ıslak kaldığı için kızarıklıklar gözlenebilir.
  • Bebeklerin çok fazla öpülüp, ellenmesi sonucunda, yüzde kızarıklıklar olabilir.
  • Ailede egzama varsa ya da ailede alerjik kişiler varsa, egzama olma ihtimali de yüksektir.
  • Bebeğin yastığa yan yatması sonucu ağız suyunun bir tarafa akması da nemden dolayı kızarıklık olabileceğini gösterir.

Alerji, vücudun bir bağışıklık sistemi tepkisidir. İnsan vücudu bazen gözle görüldüğünde tamamen zararsız gibi görünen bazı yabancı maddelere karşı duyarlılıkla beraber aşırı şekilde bir reaksiyon da gösterebilir. Öncelikle bu alerjinin neden kaynaklandığının bulunması gerekmektedir ki ona göre bir tedavi yöntemi seçilsin.

Bir de anne babaların dikkati de çok önemlidir.En azından alerji erken teşhis edilirse vücuda daha çok yayılması da bir an önce önlenmiş olur. Bebeklerin ciltleri zaten bilindiği üzere çok hassas olduğu için her türlü alerji olabilmektedir. Bazen aşırı öpmeden, bazen ise değişik bir kumaşın temas etmesinden bile alerji olabilmektedir.

Yapılan alerji testleri sonuçlarına göre alerjen madde tespit edilerek ortadan kaldırmak suretiyle bu alerjilerden kurtulmak mümkündür. Ancak 1 yaş altındaki çocuklarda alerji testi yapılamamaktadır. Yapılsa bile sonuç pek kesin olarak kabul edilmemektedir.

Yapılan alerji testleri sonuçlarına göre alerjen madde tespit edilerek ortadan kaldırmak suretiyle bu alerjilerden kurtulmak mümkündür.

Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklığın Önlemleri Ve Tedavisi:

Bebeğimizin cildini sürekli nemden uzak tutmamız gerekir. Temizliğine ise, kendi cildimizinkinden çok daha fazla önem göstermeliyiz. Biraz daha büyüyene kadar, savunma mekanizması biraz daha gelişene kadar, minik dokunuşlardan bile onu uzak tutmaya çalışmalıyız. Bebeğimize elbette dayanamayız, işte bu zamanlar için, özellikle ellerimizi iyice temizledikten sonra, bebeğimize dokunmalıyız.

Bu durum dışarıdan yaklaşan kişiler içinde geçerli olmalıdır. Bebeğinizin cilt temizliğinde özel hazırlanmış, alkolsüz ıslak mendiller, özel cilt losyonları ve bebekler için olan özel bebek şampuanları kullanmanız gerekir.

Öncelikle, şunu bilmemiz gerekir ki, bebeklerin cildinde oluşan kızarıklıklar, genellikle geçicidir. Bu kızarıklar fark edildiğinde panik yapmak yerine çare aramak bebeğin sağlığı için elbette daha önemli olacaktır. Cilt temizliğine her zamankinden daha çok dikkat etmeli, 2-3 gün içerisinde geçmeyen kızarıklıklar için ise mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle