"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerji Kremleri Nasıl Kullanılır ve Ne İşe Yarar?

Alerjinin durumuna göre krem kullanılması daha sağlıklı sonuç alınmasına yardımcı olur. Ayrıca kullanılan alerji kreminin içeriği mutlaka kontrol edilmelidir. Alerjiye neden olan etken de ortadan kaldırılmaya çalışılmalıdır. Krem kullanımı sırasında yan etki oluşursa krem kullanılması bırakılmalıdır.

Alerji Kremlerinin Kulanım Alanları

Alerji, vücudun çeşitli dış etkenlere karşı gösterdiği durumlardan dolayı alerjik hastalıkların vücuda bulaşmasına sebep olmakta ve alerjiye neden olan etkenler çeşitli krem ve ilaçları kullanarak giderilebilmektedir. Alerji kremleri her hangi bir besin maddesi ya da çeşitli dış etkenlere karşı insan vücudunun, bazı yerlerinde oluşan ve hoşa gitmeyen, rahatsız edici görüntülerin yok edilmesinde kullanılır.

Alerji kremlerini kullanmadan önce alerjiye sebep olan etkenlerin kan ve deri test sonuçları ile belirlenmesi ve sonrasında tedaviye uygun etkili alerji kremleri kullanılması gerekmektedir. İnsanlarda görülen iltihaplı ve alerjik deri hastalıkları, kızarıklık ve bu kızarıklık nedeni ile kaşıntı, deri üzerinde tabaka oluşumu, deri döküntüleri, mevsimsel değişiklere dayalı, polen ve çiçek tozları, çeşitli bitki ve maddelere temas durumu ile oluşabilen egzama gibi durumlardan kaynaklanan belirtileri, tedavi etmek veya etkisini azaltmak için kullanılır.

Bu gibi alerjik durumların giderilmesi için kullanılan kremleri ve ilaçları mutlaka uzman hekim tavsiyesi ve önerilerine göre, uygun dozda ve şekilde kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde bu alerji kremleri, sizde oluşan alerji nedenine uygun olmayabilir. Aksine yan etki yaparak, oluşan alerjik hastalığın, daha ileri seviyelere ulaşmasına ve tedavisi ve tedavi süresinin uzamasına neden olabilir.

Alerji Kremleri Nasıl Kullanılır?

Etkin madde olarak içeriğinde lidokain hidroklorür, mepiraminmaleat ve dekspantenol kullanılan stilex jel krem, kullanılabilir. Stilex alerji olan deri bölgesine lokal olarak, ince bir tabaka halinde günde birkaç defa sürülerek kullanılır. Stilex jel kremin uygun doz ve önerilen şekilde kullanılması durumunda gözle görülen önemli bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Krem alerji nedeniyle oluşan, iltihap, kaşıntı, kızarıklık, döküntü, güneş yanıkları gibi durumlarda kullanılır. Alerji kremleri denince aklımıza gelen kremler genellikle alerjiyi gidermekte etkili ve yan etkileri en aza indirilmiş olmalıdır. Bu nedenle kullanılacak alerji kremi hastalığın özelliğine göre tercih edilmelidir. Alerji kremi, genellikle kortizon içerikli kremdir.

Stilex jel krem, prednol kortizonlu alerji kremleri örneğin; alerjili bölgedeki kızarıklık, kaşıntı, İltihap ve alerjiyi önlemede kullanılır. Prednol krem hakkında bilinmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunları birkaç madde de sıralayacak olursak;

  • Kremi kullandıktan sonra güneş ışınlardan mümkün mertebe sakınmak,
  • Göze temas ettirmemek,
  • Kullanılması gereken bölgeye ince bir tabaka halinde hafifçe sürülmek,
  • Çocukların erişemeyeceği yerde ve oda sıcaklığında muhafaza edilmek,
  • Doktorun tavsiyesine uygun şekilde kullanıldığı halde, iyileşme belirtileri görülmediği durumlarda mutlaka doktorunuza başvurmak.

Alerjik Kremler Ne İşe Yarar

Sonuç olarak yaşantımız süresince bize hangi gıdaların, hangi maddelerin alerji yaptığını, yaşayarak tecrübe edinmiş oluyoruz.  Kremleri kullanırken alerji hastalıklarına sebep olan çeşitli etkenlerden korunmak için bazı önlemlerde almamız gerekmektedir. Bu önlemleri kısaca sıralayacak olursak; Alerjiye sebep olan polen, çiçek tozları gibi etkenlere maske kullanarak, temas etmemiz gereken maddelere eldiven kullanarak, alerji sebebi olan gıdaları yemekten mümkün olduğu kadar kaçınarak bu etkileri azaltmaya çalışabilir ve kremlerin etkisiyle daha hızlı ve düzgün şekilde tedavinin sonucuna ulaşabiliriz.

Alerjiye sebep olan gıdaları kısaca sıralarsak; bunların başında yağlı kuru yemişler, içinde yüksek oranda protein bulunduğu için yumurta, gelmektedir, bazı deniz ürünleri,  baharatlar, sütlü çikolatalar, bazı içecekler, gıda katkı maddeleri, karbonhidrat oranı yüksek olan gıdalar alerjiye neden olmaktadır.

Bu arada çevresel etkenleri de belirtecek olursak, toz, polen, çeşitli hayvan tüyleri, çeşitli kimyasal maddeler, arı sokmaları, sivrisinek sokmaları, böcek ısırmaları da alerjiye sebep olan etkenlerdendir. Alerjiye sebep olan bu etkenlerden mümkün olduğu kadar uzak durmamız bu hastalıklara yakalanma riskimizi minimum düzeye indirecektir.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle