"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerji Hapı İsimleri, Kullanımı ve Yan Etkileri

Alerjisi olanlar doktor kontrolünde ilaç kullanabilirler. Ancak kullandıkları bu alerji ilaçları herhangi bir yan etki gösterirse mutlaka ilaç kullanımı bırakılmalı ve doktor gözetiminde tutulmalıdır. Her ilacın yan etkisi başka belirti gösterir. Kullanımda dikkat edilmesi gerekir.

Alerjik İlaçlar Nelerdir

Alerjen maddeler bağışıklık sistemine kadar ulaştığında, bağışıklık sistemi maddeyi algılar ve bu duruma karşı koruyucu amaçlı antikor üretir. Bu durumda alerji meydana gelir. Bazı kişiler alerjiye aşırı yatkın yani atopik kişilerdir. Kişiler alerjik madde ile bir defa karşılaştığında bağışıklık sistemleri hassasiyet gösterir ve alerjen olan bu maddeyi tanır.

Yani tekrar aynı madde ile karşılaşıldığında bağışıklık sistemi bu sefer aşırı duyarlılık gösterir. Alerjiye daha çok genetik yatkınlık neden olurken, çevresel faktörlerin de alerji üzerinde etkisi büyüktür. Alerji tedavisinde ilk olarak alerjen maddeden uzak durması gelmektedir. Alerjen tedavisinde çeşitli hap türleri bulunmaktadır.

Alerjik İlaç Kullanımı Neden Olur

Antihistaminikler alerjik reaksiyonlarda şikayetleri hafifletmek ya da baskılamak için kullanılmaktadır. Alerjik şikayetlerin başında kaşıntı, yanma, hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gelmektedir. Antihistaminikler de hangi tür histaminiğin hastaya daha faydalı olduğu deneme yanılma yöntemi ile öğrenilmektedir.

Bu yüzden hapın faydası başlangıçta olduğu gibi etkili olmazsa hap değiştirilir.Fayda sağlanması açısından kortizon tarzı haplar histaminikler ile birlikte kullanılır. Bunlar tablet ya da iğne formatında olabilir. Fakat kortizon ilaçlarının yan etkileri bulunmaktadır. Dekojestan ilaç grubu burun içinde oluşan şişliğe karşı kullanılmaktadır. Sprey ya da hap formatında olabilir.

Alerjik İlaçların İsimleri ve Yan Etkileri Nelerdir

Bazı ilaçlar uyku oluştururken, bazı ilaçlar uyku hali oluşturmaz. Aerius alerji hapı nedir? Alerji hapı isimleri nelerdir? Solunum sistemi, sistemik antihistaminik ilaçlardan olan Aerius antialerjik ve uyku oluşturmayan bir ilaçtır. Aerius alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin (alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta ve gözlerde kaşıntı, gözlerde yaşarma, gözlerde kızarıklık, gözlerde yaşarma vb) kontrol altına alınmasını sağlar.

Ayrıca Aerius ürtiker ile birlikte kaşıntının giderilmesi, derideki kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin yok edilmesinde kullanılmaktadır. Alerji hapı aerius kullanımı erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda günde bir kez bir tablet kullanılır. Aeriusin en yaygın yan etkisi bitkinliktir.

Aeriusten başka alerjik hastalıklara karşı etkili ilaç ismi Avildir. Avil, akıntılı mukoza iltihabında, kurdeşen, ani aşırı duyarlılık reaksiyonları tedavisinde, boğazda oluşan şişliğin tedavisinde kullanılmaktadır. Avil, erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda günde 2-3 kere 1 tabletle tedavi uygulanır. Avil, kan basıncının düşmesi, kalp atım sayısının artması gibi yan etkileri görülebilir. En yaygın belirtisi ise uyku halidir. Deloday bir antihistaminik ilaçtır. Deloday, uyku hali oluşturmayan bir alerji ilacıdır. Deloday, alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılır. Deloday, erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda kullanılabilir.

Deloday, günde bir kez bir tablet kullanılır. Deloday, en sık görülen yan etkileri yorgunluktur.  Diğer en çok görülen Deloday`in yan etkileri ağız kuruluğu, baş ağrısıdır. Levmont, astım ve alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanımı 15 yaş ve üzeri erişkinler için günde bir tablet. Uyku hali en yaygın belirtisidir. Alerji hapı Claritine sistemik antihistaminik ilaçlardandır.  Claritine ilacının en çok görülen yan etkisi; uyku artışı, ağız kuruluğu, bulantıdır. Claritine kronik ürtiker ve diğer alerjik deri hastalıklarında kullanılır. Claritine kullanımı, kullanma talimatında belirtilen şekilde veya Claritine doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılabilir.

Diğer tedavi ilaçlarından biri de Rupafindir. Rupafin ilacı, 12 yaş ve üzeri hastalarda kullanılır. Rupafin mevsimsel veya yılboyu süren alerjik rinitin hapşırma, burun akıntısı, göz ve burun kaşıntısı gibi belirtilerin tedavisinde kullanılır. Rupafin ciltte kaşıntı, kızarıklık gibi semptomların giderilmesinde de kullanılmaktadır. Rupafin yan etkileri huzursuzluk, bulantı, kusma sık görülür. Rupafin en çok görülen diğer yan etkileri burun kanaması, kas, bel veya eklem ağrılarıdır.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle

Necdet koç

Dış tedavı ıçın surganvesefklov kulandım gargara el ayak kaşıntı oldu çok fena yan etkısı var