Cilt Alerjisine Ne İyi Gelir? – Kremler, Bitkiler ve Yiyecekler
Cilt alerjisinin birçok sebebi olabilir. Bu alerjiler genetik olabileceği gibi yenilen gıdalardan da kaynaklı olabilir. Bu konuda mutlaka uzman bir hekimden destek alınması gerekir. Ayrıca evde bitkisel tedavi yöntemleri de deneyebilirsiniz. Alerji çeşidini belirlemek tedavi sürecini kısaltacaktır.
İçindekiler
Cilt Alerjisinde Tedavi Yöntemleri
Alerji, vücudunuzun verdiği bir tepkidir. Bu tepki bazen kimyasal ürünlere bazen de doğal ürünlere olabilir. Cilt alerjisi birçok insanda görülebilen bir rahatsızlıktır. Özellikle bebeklerde daha sık görülür, çünkü bebeklerin bağışıklık sistemi yetişkinlere göre daha az gelişmiştir. Alerji, vücudun bağışıklık sisteminin bozulması da diyebiliriz.
Bazen bir yiyecek, bazen bir polen bazen de bir kimyasal bu durumun nedeni olabilir. Alerji ile birlikte genelde farklı belirtiler de verebilir; burun akıntısı, kaşıntı, hapşırma gibi vs. Bazen ciltte döküntüler de meydana gelebilir. Buna deri alerjisi de denir. Deri alerjisi de vücutta çeşitli sıkıntılara neden olabilir.
Tedavi için kimyasal ya da bitkisel yöntemleri tercih edebilirsiniz. Eğer oturduğunuz evde küf var ise, çok dikkatli olmanız gerekir. Çünkü küf, cilt alerjisine çok zararlıdır. Mümkünse alerjisi olan kimseler, küflü ortamlardan uzak durmaları gerekir. Böcek ısırmaları da bu tarz hastalar için, ciddi tehlike oluşturabilir.
Cilt Alerjisi İçin Bitkisel Yöntemler
Deri alerjisine ne iyi gelir? Doğada her şeyin bir çözümü vardır, yeter ki araştırmasını bilin. Deri alerjisine, karbonat etkili bir yöntemdir. Bir kova ılık suyun içerisine koyulan bir miktar karbonat, otuz dakika hasarlı bölge bu suda bekletilir. Ardından güzelce durulanır, böylece kaşıntınız azalmış olur.
Yulaf ezmesi, cilt alerjisine iyi gelir. Kaşıntıyı azaltmak için sıcak suyun içerisine bir ya da iki su bardağı yulaf ezmesi ekleyin, hasarlı bölgeye sürün yarım saat beklettikten sonra durulayın. Cilt alerjisinde bazı konulara dikkat etmelisiniz. Bunlar,
- Dar giysiler giymemelisiniz.
- Vücudunuzda kaşınan bölgeye dokunmamaya özen göstermelisiniz.
- Belli bir süre kimyasal ürünleri kullanmaktan vazgeçmelisiniz.
- Kaşınan hasarlı bölgeniz için, reçetesiz kremler kullanarak kaşıntınızı azaltabilirsiniz.
Deri alerjisi, öyle çok çok korkulacak konulardan değildir; ama şikayetleriniz uzun süre devam ediyor ise, bir hekime görünmekte fayda vardır. Cildinizde oluşan kızarık ve kaşıntılar için öncelik olarak, bitkisel yöntemleri denemekte fayda vardır.
Fesleğen Kullanın
Cilt alerjisi, kişilerde sıkıntılı durumlara yol açabiliyor. Özellikle kaşıntı adeta bir çile haline gelir. Peki, cilt alerjisine ne iyi gelir? Özellikle fesleğen, cildin yenilenmesi için bir şifa kaynağıdır. Yarım fincan kadar kurutulmuş fesleğeni sıcak suda kaynatın. Soğuduktan sonra kaşıntı olan bölgenize uygulayın. Kaşıntınızın anında kesildiğini göreceksiniz.
Bal, cilt bakımı için kullanılan mucizevi ürünlerden bir tanesidir. Deri kaşıntısı, özellik ile bağışıklık sistemi kuvvetsiz olan kimselerde daha çok görülür. Bu yüzden sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Doğal ürünler kullanmalısınız. Deri alerjisinde, cildinizi kaşımamanız gerekir. Aksi takdirde alerjiniz ilerler ve çok zorluk çekersiniz. Bu duruma mahal vermemek adına, vücudunuz kaşınmaya başladığında ya kaşımayın, ya da doğal ürünler ile müdahale edin.