"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Güneş Alerjisi Tedavisinde Kullanılan İlaçların, Etkileri ve Risk Faktörleri Nelerdir?

Güneş alerjisi cildin ışınlara karşı verdiği tepki olarak adlandırılmaktadır. Kendi kendinize kullanacağınız bir ilaç sizin için dönülmez yola girmenizi sağlaya bilir bilinçsiz ilaç kullanımı sizlerin yaralarının kalıcı olmasını sağlama olanağı yüksektir. Yaz aylarının en çok sevilen sıcak havalar güneş alerjisi olanlar için bir kabusa dönüşebilmektedir.

Güneş Alerji Türleri ve Kullanılacak İlaçların Etkisi

?version=1270542181

Güneş alerjisini önlemek için yapılacak olan bazı şeyler mevcuttur bunlardan biri yüksek faktörlü güneş kremi buna çözüm olacaktır. Fakat kalıcı çözüm için en yakın sağlık merkezine başvurulması için yapılacak olan en doğru bir tercih doktora başvurmak olacaktır. Güneş alerjisi ilaç kullanımı doktora başvurulmadan başlanmaması gerekmektedir. Güneş alerjisinin  birkaç türü mevcuttur.

  • Polimorföz Işık Erüpsiyonu

Bu alerji türünün etkileri güneşe maruz kalındıktan dakikalar içerisinde yada en geç bir saat içerisinde ortaya çıkmaktadır. bu belirtilerden bazıları ise  kırmızı zemin üzerinde bulunan beyaz benekler ya da beyaz zemin üzerinde bulunan kırmızı benekler, kaşıntı, ciltte kabarcık ile ortaya çıkmaktadır. İntihap toplayan kan damarları ciltte şişkinliğe ve kızarıklığa neden olmaktadır. Güneş zehirlenmesi olarak bilinen bu güneş alerjisi boyun bölgesinde, kollarda ve yüzü etkilemektedir.

  • Aktinik Prurigo

Çocuklarda ve genç kesimde meydana gelen bu güneş alerji türüdür. Yine aynı şekilde ciltte kırmızı kabarcıklar, içi dolu kabarcıklar çıkmaktadır. Yanaklarda, boyunda, kulaklarda, kollar ve ellerde meydana gelen bu alerjik reaksiyonlar meydana gelmektedir. İltihaplanma sonucunda dudaklar çatlar ve dudak çevresine yayılabilmektedir. İlaç kullanımından önce belirtilerin ne zaman başladığını belirlemek gerekmektedir. yaz aylarında başlayan bu belirtiler son bahar aylarına doğru iyileşme gösterebilmektedir. Bu yaralardan bazıları ciltte iz bırakılabilmektedir.

  • Kronik Aktinik Dermatit

İltihaplı cilt oluşumuna yol açan bu güneş alerjisi boyun bölgesinde, yüzde ve kafa derisinde olmak üzere cildin bazı yerlerinde görülen güneş alerjisi için ilk olarak avuç içerisinde veya ayak altında meydana gelmektedir. İlaç kullanımı için en yakın sağlık kuruluşundan destek alınması veya başvurulması gerekmektedir.

  • Güneş Ürtikleri

Diğer belirtilerde olduğu gibi kırmızı benekler ve kaşıntı dışında kurda şen ve kabarcıklanma ortaya çıkmaktadır. Bu güneş alerjisi hem açık kalan bölümleri hem de elbise içerisinde kalan bölgeleri etkileyebilen bir alerji türüdür. Kullanılacak olan ilaçlar için doktor tavsiyesi olması gerekmektedir.

Güneş Alerjisi Tedavisinde Kullanılan İlaçların Risk Faktörü

Güneş alerjisi için yapılacak olan şeylerden ilk olanı ciltte kalıcı yaralara neden olmadan önce doktora başvurulması gerekmektedir. Güneş alerjisi türüne göre kullanılan güneş alerjisi hapı, ve buna bağımlı olarak güneş alerjisi için ilaç ve bunların dışında güneş alerjisi için merhem olarak bilinmektedir.

Güneş alerjisi için kullanılan ilaçlar için de  olan krem ve haplar doktor tarafında önerilmeli ve alerjenik reaksiyona göre teşhis konuşması gerekmektedir. Teşhis konulmadan ilaç tedavisi yapılmaması gerekmektedir.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 votes, average: 0,50 out of 5)
Loading...
Yorum ekle