"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir, Tedavisi İçin Neler Yapılır?

Güneş alerjisi daha çok yaz aylarında görülen güneş ışıkları, kullanılan ilaçlar ya da kimyasallardan dolayı vücutta oluşan kırmızı kaşıntılı döküntülerdir. Çoğunlukla kaşıntı ve yanmada görülebilmektedir.

Bebeklerde Güneş Alerjisi

Yaz aylarında güneş ışınları bebekler ve çocuklar için daha tehlikeli ve zararlı olmaktadır. Bebeklerin belli saatlerde güneşe çıkarılmaması ve koruyucu geniş kenarlı şapka ve vücudu örten koruyucu kumaşlardan giysi giydirilmeli ve bebek için koruma değeri yüksek güneş kremleri kullanılmalıdır.

Bebeklerde alerji kaç günde geçer. Bebeklerde alerji birkaç gün güneşe çıkarılmadığında ve doktor tavsiyeleri uygulandığında geçer. Bebek ya da çocuk kısa süreler ile güneşe çıkarılarak alıştırılabilir. Çok hassas bebekler alerji uzmanlarınca ışın altında alıştırmaları kontrollü yapılabilir. Güneş alerjisi güneşe maruz kalındıktan ilk birkaç saat içinde gelişmektedir.

Güneşin temas ettiği bölgelerde kızarıklık içi su dolu kabarcıklar oluşmakta ağrı ve kaşıntı oluşmaktadır. Kabuklanma ve çatlaklarda oluşabilir. Güneş alerjisi nasıl önlenebilir. Güneş alerjisi oluşmaması için saat on ile on dört arasında güneşe çıkılmamalıdır. Güneşe alıştırma yapılarak az süreden gittikçe artan sürelerle güneşlenerek yapılmalıdır.

Aniden uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. Koruyucu giysiler ve geniş kenarlı şapkalar kullanılmalıdır. Güneş alerjisine ne iyi gelir. Güneş alerjisine ağızdan alınan antihistaminik ilaçlar ya da haricen sürülen kremler iyi gelmektedir. Daha ciddi vakalarda kortizon tablet ve iğneler kullanılabilmektedir.

Güneş Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir

Güneş alerjisi güneşe çıkma saatlerini sınırlandırarak ve daha zararsız olduğu saatlerde güneşe çıkarak ve koruyucu uzun kollu ve sık dokulu kumaşlı giysiler ve geniş kenarlı şapkaları giyerek güneşe çıkılmalıdır. Bahar aylarında azdan başlayarak güneşte kalma saatleri arttırılarak vücut güneşe hazırlanmalıdır. Güneşe çıkarken yüksek koruma faktörlü kremler her iki saatte bir sürülmelidir.

Tedavide doktorun önerdiği ilaçlar kullanılmalı ve önerilere uyulmalıdır. Güneş alerjisi nasıl geçer. Güneş alerjisi ışınlara alışılarak geçer. Direk doğal güneş ışınları ya da dermatologlarca uygulanacak yapay ışınlarla alıştırılmalıdır. Kısa süreli güneş ışığı alarak alıştırılabilir ve alerji geçirilebilmektedir.

Güneş Alerjisi Ve Deniz Alerjisi Tedavisi

Güneş ve deniz alerjisinde alerjiye neden ne olduğu belirlenmeli ve o durum tekrar edilmemelidir. Denizde oluşan kirlilik alerjiye sebep olmaktadır. Doktora başvurup önerdiği ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Güneş alerjisi için çözüm.

  • Güneşe çıkmadan önce tüm koruyucu önlemler alınmalı uzun kollu sık dokulu koruyucu şapka ve giysilerle güneşe çıkmalı koruma faktörü yüksek kremler kullanılmalıdır.
  • Güneş alerjisi tedavisi güneş ışınlarına alıştırılmalı az dakikalardan çoğaltılarak arttırılmalıdır. Ve koruyucu kremler sütler kullanılmalı, dikkatli olunmalıdır.
  • Güneş alerjisini tetikleyen ilaçlar doktor kontrolünde alınmalıdır. Güneşe çıkmadan kremler kullanılmalı iki saatte bir tekrarlanmalıdır.

Güneş Alerjisi Tedavi Yöntemleri

Güneş alerjisinden iki yolla kurtulmak mümkündür. Vücut güneş ışınlarına hem doğal hem de yapay ışıklar ile uzmanlarca süre uzatılarak alıştırılabilir. Güneş alerjisi için koruyucu krem ve ilaçlar kullanılabilir. Alerjiyi tetikleyen kimyasal ve kullanılan ilaçlar yeniden gözden geçirilmelidir.

Güneş alerjisi yazın faydalanacağız diyerek beklediğimiz güneşin hayatımızı kabusa döndüren kızarıklık acı ve kaşıntılı döküntülere dönüşmesi şeklinde bir rahatsızlıktır. Faydasından çok zarar veren güneş ışınlarını daha az zararlı olduğu saatler içinde ve koruyucu giysi ve kremler eşliğinde faydalanarak vücudumuza yararlı hale getirmeliyiz. Eğer alerjik bir bünyeye sahip isek daha da dikkatli olmalı bir uzman ya da doktordan yardım almamız gerekmektedir.

Güneş Alerjisinin Nedenleri;

  • Güneş ışınlarını direk almak,
  • Bazı ilaçları alırken ve bazı ürünleri kullanırken güneş ışınlarına maruz kalmak,
  • Genetik faktörler bulunmaktadır.

Güneş alerjisi vücudun güneş ışınlarından dolayı kırmızı kaşıntılı ve kabarık döküntüler oluşturmasıdır. Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülmektedir.  Göğüs kol ve bacaklarda daha çok görülmektedir. Hafif vakalarda krem ve antihistaminiklerle tedavi edilmektedir. Daha ileri vakalarda kortizon tabletleri ve kortizonlu iğneler işe yaramaktadır.

Güneş ışığına daha zararsız ve yatay geldiği saatlerde özenle korunarak ve giysi seçiminde özenilerek alerji önlenebilir ve alıştırma yapılır. Kullanılan ilaçlar alerjiyi tetikliyor ise doktora danışılmalı ilacın kullanımı düzenlenmeli ve güneşten de yararlanılacak şekilde bir yol izlenmelidir. Yenilecek ve içilecek şeylerde ona göre seçilmelidir. Eğer kullanılan kimyasallar alerjiye neden oluyorsa onlar da düzenlenmelidir.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle