"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerji Kaç Gün Sürer ve Çözüm Yolları Nelerdir?

Alerji, aslında zarar vermeyen ve bazen de hava şartlarından etkilenmeyle ya da psikolojik etmenler sonucu oluşan bazı maddelere karşı vücudun verdiği bir tepkimedir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman kontrolü şart olup,doğal yollarla da çözüm bulmak mümkündür.

Alerji Neden Oluşur ve Çözüm Yolları Nelerdir?

Konumuzun başında da belirttiğimiz üzere alerji vücudumuzun bağışıklık sisteminin anormal bir şekilde gösterdiği reaksiyonlardır. Vücut, alerji nedeni olan maddeyle karşılaştığı anda anormal doku reaksiyonları gösterir. Vücut bazı özel maddelere karşı kendini bir nevi korumaya almaktadır. Alerji temas etme olayı deriyle direkt olarak oluşabileceği gibi kan yolu ile ve mukozalar yoluyla diğer organlarla da oluşabilmektedir.

İnsan vücudu bir alerjene maruz kaldığında genel olarak devamlı baş ağrısı, saman nezlesi gibi bir olayla karşılaştığında, yüzde ve gözlerde şişme, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, egzama, kusma, isal, deride döküntüler, sinirlilik hali, depresyon ve konjonktivite gözlemlenmektedir. Tabii ki bu belirtiler her insanda değişik şekillerde de görülebilmektedir. Aynı alerji etkeni madde farklı insanlarda farklı belirtiler de oluşturabilmektedir.

Alerji Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Alerji tedavisi kaç gün sürer? Sorusuna ise cevap verecek olursak, bu alerji oluşan bölge ve ya alerji sebebi olan maddeye göre kaç gün değişiklikler göstermektedir diyebiliriz. Aynı zamanda alerji genellikle her insanda değişik sürelerde gelişme gösterebilmektedir. Örneğin kış aylarına bağlı alerjisi olan insanlarda sadece bir kaç aylık bir alerji tedavisi ile sonuç alınırken bazı alerji türlerinde sürekli ilaç kullanmak ta gerekebilmektedir. Ya da bir polen alerjisi olan kişide alerji kaç gün sürer diye soracak olursanız bunun cevabına da bahar ayları geçene kadar diyebiliriz. Bazı alerji türlerinde ise ilaç kullanıldığında alerji geçip sonra tekrar edebilmektedir.

Alerji tedavisi için kullanılan Doğal ilaçlar Nelerdir?

  • Avokado: Döküntü üzerine avokado yapıştırıp uygulanabilir.
  • Yeşil çay: Yeşil çay adeta doğal bir anti alerjen etkiye sahiptir ve  alerjiiçin en iyi ev ilaçlarından bir tanesidir. Günde 2ila 3 kez içilmesinde fayda vardır.
  • Bal: Saf bir baldan günde 1-2 kaşık tüketmekte fayda vardır.
  • Zencefil: Bu bitki de alerji için oldukça güvenli bir bitkidir. Zencefil soyularak ezildikten sonra bir bardağa koyulur ve üzerine sıcak su eklenir. Biraz bekletildikten sonra içilmesi faydalı olacaktır.
  • Elma sirkesi: Kaşıntıya karşı ve böcek ısırmalarına karşı oldukça etkilidir. Elma sirkesini az bir su ile sulandırarak içmekte fayda vardır.

Alerji tedavisi için kullanılan kimyasal ilaçlar alerjinin türüne ve yerine göre değişiklik gösterebilir.

Öyle ki bazen aynı hastada farklı zamanlarda ve başka ilaçlar kullanmak suretiyle alerjiye müdahale edilebilir. Aynı zamanda bu ilaçların bazen yan etki oluşturduğu da unutulmamalıdır. Ancak alerjen ilacın uygulanması uygulanmamasından daha iyi olacaksa o zaman mecburen ilaç uygulaması gerekir. Bu yan etkiler arasında önemli olanları da bulunmaktadır.

Bunlar uyku hali, dalgınlık, dikkat dağınıklığına sebep olabilmektedir. Bunun sonucunda da dikkat gerektiren işlerde ve araba kullanırken kazalara sebep olabilmektedir. Bundan dolayı da bu tür ilaç kullanması gereken kişiler uyarılmalı ya da aktif olarak çalışan kimselerde bu ilaçlar hiç kullanılmamalı, mümkünse başka yollara başvurulmalıdır. Aynı zamanda bu ilaçlar iştah açıcı etkisiyle de kilo alımına sebep olabilmektedir.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle