"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Astım Nasıl Geçer ve Astıma Karşı Neler Yapılabilir?

Son zamanlarda en sık yaşanılan rahatsızlıkların başında astım hastalığı gelir. Birçok nedenden dolayı vücutta görülen astım hastalığı insanları mağdur etmektedir. Birçok belirtisi olan bu astım hastalığının en belirgin özelliği öksürüktür. Eğer sürekli bir öksürüğünüz varsa bu öksürükler genellikle sabah uyandığınızda sizi rahatsız ediyorsa astım hastalığı riskiniz var demektir.

Alerjik Astım Ve Tedavi Yöntemleri

Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis ve erken tedavi çok önemlidir. Bu yüzden alerjik astım hastalığı belirtilerini taşıyan kişi en kısa zamanda doktora gitmelidir. Maalesef günümüzde insanlar bu alerjik astım hastalığı hakkında pek bir şey bilmemektedir. Bu yüzden insanların kafasında birçok soru oluşmaktadır.

Bu sorular alerjik astım hastalığı belirtileri nelerdir, alerjik astım hastalığı geçer mi, yetişkinlerde alerjik astım hastalığı geçer mi, alerjik astım hastalığında öksürük nasıl geçer gibi cevaplanamayan sorulardır. Öncelikle bu soruların cevabından önce alerjik astım hastalığının ne olduğunun bilinmesi gerekir. Alerjik astım hastalığı hava yollarının daralması ile kendini gösteren ve ataklar halinde gelen bir hastalıktır.

Yani hava yollarında bir iltihap oluşmasıdır. Hava yolu duvarı şişer ve ödem tutar. Bu durum akciğerlerin aşırı hassas olmasına neden olur. Toz, duman gibi durumlarda hemen öksürük nöbeti geçirmesine sebep olur. Alerjik astım hastalığı yaklaşık olarak tüm dünyada 300 milyon kişiyi de etkileyen önemli bir hastalık olarak kabul edilir.

Alerjik astım hastalığı solunum yollarının daralması ile kendini gösteren ve ataklar halinde gelen bir hastalıktır.

Alerjik Astım Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Alerjik astım hastalığı astımın en çok görülen bir türüdür. Bu yüzden hastalığı tespit edilmesi açısından önemli olan gözle görülebilir belirtileri vardır. Bunlar;

  • Alerjik astım genellikle mevsimsel hava değişikleri zamanında görülür
  • Göğüste meydana gelen tıkanma, öksürük ve hırıltı alerjik astımın en önemli belirtisidir.
  • Özellikle gece yatarken ve sabah uyandığınızda oluşan öksürük nöbetleri ve boğaz ağrısı da alerjik astımın bir belirtisi niteliğindedir.
  • Nefes darlığı problemleri de bir alerjik astım belirtisidir.
  • Kişi koştuğu zaman göğüste daralma ve öksürük oluşuyorsa da alerjik astım riski taşıyor demektir.
  • Ayrıca alerjik astım hastalığı genetik sayılabilecek bir hastalıktır. Ailesinde alerjik astım hastası bulunan birinin bulunmayan birine göre alerjik astım olma riski daha yüksektir.

Alerjik Astım Hastalığı Tedavisi

Elbette her hastalık gibi alerjik astım hastalığının da bir tedavisi vardır. Fakat hastanın en başta yapmaması gereken şeylere kesinlikle uyması gerekir. Bu hastalığın ve rahatsızlığının tedavi süreci açısından oldukça önemlidir. Alerjik astım hastalığının da bir tedavisi vardır.

Öncelikli olarak doktora giden kişi belirli testlerden geçirilir ve alerjik astım hastası olduğunun kesinleşmesi sağlanır. Daha sonra uzman doktor kontrolünde hastanın hava yollarında oluşan mikrop ve ödem ilaçlar yardımıyla tedavi olmaya ve temizlenmeye çalışılır. Doktor ve hasta uyumlu bir şekilde olursa kısa bir sürede hastalarda iyileşme gözlenebilmektedir.

İlk olarak doktor hastaya yapmaması gerekenlerin bir listesini çıkarır ve daha sonra ilaç yazar. Kullanılan bu ilaçlar ve yapılan uygulamalar sonucunda hastanın alerjik astım nöbeti geçirmesi önlenir. Bunun sonucunda hastanın öksürüğünde de önemli ölçüde azalma görülür. Tedavi bittikten sonra da hastanın dikkatli olması ve tozlu, dumanlı ve sigara içilen yerlerde bulunmaması gerekir.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle