"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Astıma Ne İyi Gelir ve Astım Nasıl Geçer?

Alerjik astım solunum yollarında görülen kronik iltihap durumudur. Alerjik astım tedavisi nasıl yapılır ve hastalık nasıl iyileşir. Bu konuda birçok bilim adamı değişik tedavi yöntemlerini önerse de bilimsel olarak tedavi olmak için uzman ile iletişime geçmek daha sağlıklı olacaktır.

Alerjik Astım Nedir Belirtileri Nelerdir

Alerjik astım, astım hastalığının bir çeşididir ve polen, akar, küf, toz gibi alerjenlere aşırı tepki gösteren bünyelerde ortaya çıkan solunum yolu iltihabına alerjik astım denilmektedir. Nefes daralması, hırıltılı öksürük, özellikle geceleri geçmeyen kuru ve inatçı öksürük, balgam başlıca belirtileridir. Çocuklarda da görülebilen bir hastalıktır.

Bu belirtilerden biri ya da birkaçı varsa astım alerjisine yakalanmış olabilirsiniz hemen doktora başvurmak gerekir. Solunum testi ve akciğer filmi ile tanı konulmalıdır. Öncelikle astım hastalığını tetikleyen faktörlerden uzak durmak tedavinin birinci basamağı olacaktır. Soğuk ve kirli hava, sigara dumanı, ağır egzersizler, mikrobik hastalıklar, alerjik maddeler ve psikolojik bozukluklar hastalığı olumsuz etkiler.

Astım alerjisine sahip hastaların bu etkenlerden uzak durmaları gerekir. Özellikle bahar aylarında artan polenler ile alerjik astım atakları artar. Polen alerjisine sahip kişiler bu dönemlerde maske ile dışarıya çıkılması önerilir. Kedi, köpek gibi tüylü hayvanlar ile yakın temas alerjik astımın tetikleyicisidir. Mümkün oldukça uzak durulması tavsiye edilir. Alerjik astım ataklar halinde görülen bir hastalık olduğundan tetikleyici unsurlar atakları sıklaştıracaktır.

Soğuk ve kirli hava, sigara dumanı, ağır egzersizler, mikrobik hastalıklar, alerjik maddeler ve psikolojik bozukluklar hastalığı olumsuz etkiler. Astım alerjisine sahip hastaların bu etkenlerden uzak durmaları gerekir.

Alerjik Astıma Ne İyi Gelir

  • Öncelikle doktora giderek hastalığın derecesi ve gidişatı incelenmelidir. Hastanın durumuna göre  alerjik astıma iyi gelen ilaçlar verilir.
  • Temiz hava bol oksijen alerjik astıma ilaç gibi iyi gelir. Astım hastalarının kapalı ve dar alanlarda kalmaları tavsiye edilmez. Alerjik astım öksürüğe açık hava çok faydalı olur.
  • Astım hastaları için en kötü etken strestir. Psikolojiniz ne kadar iyi olursa o kadar kolay iyileşme sağlanır.
  • Eğer çok ağır alerjik astım atakları geçiriyorsanız; bronşları genişletip daha rahat oksijen alınmasını sağlayan bronkodilatör verilir.( Bu ilaçlı nefes alma cihazıdır)
  • Alerjik astıma iyi gelen bitkilerde vardır. Alerjik astım öksürüğüne ne iyi gelir diyorsanız elbette bitki çayları şifa olur diyeceğiz. Astım atağı geçiren kişiyi rahatlatan bitki çayları alternatif tamamlayıcı tedavi olacaktır. Andız otu, hatmi çiçeği, adaçayı, çay, kahve, ayva yaprağı, öksürük otu, nane çay olarak demlenip içilebilir. Ayrıca anzer balı alerjik astıma iyi gelir.

İbrahim Saraçoğlu, Alerjik Astım Nasıl Geçer?

Son yıllarda bitkisel tedavilerin artış göstermesi ile tanıdığımız Prof. Dr. Adnan İbrahim Saraçoğlu alerjik astım için ne yapılmalı sorusuna cevap veriyor. Saraçoğlu astım için keçiboynuzu kürü öneriyor. İbrahim Saraçoğlu bitkisel tedaviler ile hastalıkların iyileşebileceğini söylüyor. Saraçoğlu açıkladığı bu kür astım alerjisine iyi gelir diyor.

Keçiboynuzu kürünü hazırlamak için 7-8 adet koyu kahverengi keçiboynuzu yarım litre kaynayan suya atılır ve 10 dakika boyunca kaynatılır. Soğuyunca cam bir kap içerisinde buzdolabında saklanır. Her gün sabah aç karna bir çay bardağı ve akşam yemeğinden bir çay bardağı olarak içilir. Çocuklarda yalnız sabah bir çay bardağı verilmelidir. 20 gün boyunca ara vermeden içilmelidir diyor Saraçoğlu. Düzgün olarak yapıldığında astım alerjisine iyi gelir açıklamasını yapıyor.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle