"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Nezle Tedavisi ve Çözüm Yöntemleri

Alerjik nezle; bazı mevsimler olaylardan yada genetik faktör etkisiyle, polen, toz gibi maddelerin, vücut tarafından tehlike algısı oluşturarak, bağışıklık sisteminin gösterdiği bir durumdur. Bu durumlarda Alerjik nezle tedavisi ve çözümler aranmalıdır ve bunun için en doğru tercih uzman doktora gitmektir.

Alerjik Nezle Tedavisi Nasıl Olur?

Çoğunlukla bahar aylarında, bitkilerde döllenme olayı sonucu meydana gelen polenler, alerjik nezle nedenlerindendir. Evde bakılan, kedi, köpek ve kuş gibi tüylü hayvanlar alerjik nezleyi tetiklemektedir. Alerjik nezle, çeşitli yollarla tedavi edilmektedir. Ancak çoğu tedavisinde, istenilen sonuç alınamamaktadır.

Bu yüzden, ışık tedavisi diye bilinen rhinolight tedavisi geliştirilmiştir. Işık tedavisinde, bir kaç seans uygulamalı, yüksek derecede A ve B ışınlarını içeren bir yöntem uygulanmaktadır. Işık tedavisi, 2 dakika süreler şeklinde uygulanır. Genellikle 3 seanstan sonra, alerjik nezlenin yarattığı sorunlar azalmaya başlamaktadır. Alerjik nezle tedavisi, bu yöntem sayesinde yüksek oranda olumlu sonuçlar yaratmıştır. Işık tedavisi, sadece alerjik nezle tanısının kesin olarak konduğu vakalarda kullanılmaktadır.

Bazı durumlarda ilaçlar tedavide yetersiz kalmaktadır. Bu gibi durumlarda yine ışık tedavisinden yararlanılmaktadır. Işık tedavisi 14 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir. Bu yüzden tedaviden yararlanmak için, hekim istemiyle verilen ilaçlar ile idare edilmelidir. Işık tedavisi yöntemi ile, hastalar daha rahat bir yaşam sürmektedirler.

Mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılması gereken ışık tedavisinde, gerekli seans sayısına ulaşıldığında tedaviyi sonlandırmak önemlidir. Işık tedavisi aynı zamanda, büyük polip bulunan hastalarda da uygulanamamaktadır. Geçirilen herhangi bir enfeksiyon durumu varsa, ışık tedavisi hastalık iyileşene kadar bekletilmelidir. Alerjik nezle ışık tedavisi, sağlık alanındaki en iyi buluşlardan biri olmuştur.

 Işık tedavisi 14 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir. Bu yüzden tedaviden yararlanmak için, hekim istemiyle verilen ilaçlar ile idare edilmelidir.

 Başka bir alerjik nezle tedavisinde, aşılama yöntemi kullanılır. Mevcut alerjik madde, vücuda düşük dozdan başlanarak verilir. Alerjik madde dozu gittikçe arttırılır. Kullanılan tedavi yönteminin amacı, vücudun maddeye alışmasını sağlamaktır. Bu şekilde vücut, alerjik maddeyi tehlike olarak algılamamaya başlar. Ancak alerjik nezle tedavisinde bu yöntem kesin sonuç vermeyebilir.

Alerjik Nezle Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

 Alerjik nezle tedavisinde kullanılan bir başka yöntem ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinde antihistaminik etkili ilaç grubundan yararlanılır. Bu ilaçlar;

  • Doranit şurup; belirli nedenlerden dolayı oluşan kabarıklık, kızarıklık gibi durumların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.
  • Dıcomex şurup; nezlenin neden olduğu öksürük, hapşırık, deride kabarıklık ve kaşıntı durumlarında kullanılır.
  • Desrinal tablet; histaminlerin vücutta oluşturdukları nezlenin ve belirtilerinin yol açtığı durumlarda tedavi edicidir.
  • Desnorm efervesan tablet; yine alerjik nezlenin tedavisinde endikedir.
  • Desloran şurup; kimyasal maddelerin vücutta oluşturdukları nezlenin belirtilerini ortadan kaldırmaya yönelik tedavide kullanılır.
  • Deslodin tablet; desloran şurup ile aynı etken maddeye sahiptir. Alerjik nezlenin tedavisinde kullanılır.
  • Desadyne tablet; 12 yaş üzerindeki alerjik nezlenin tedavisinde endikedir.
  • Aerıus şurup; vücutta, histamin maddenin yol açtığı alerjik nezlenin belirtilerini gidermek amaçlı kullanılan ilaçtır.
  • Eslotin film tablet; alerjik nezle tedavisinde, kabarıklık, damakta ve gözlerde kaşıntı gibi belirtileri rahatlatmak amacıyla kullanılır.
  • Arıa-des tablet; histamin içerikli kimyasal maddelerin yol açtığı alerjik nezle tedavisinde  Yetişkin hastaların kullandığı ilaçlar arasındadır.

Bu ilaçlar tamamen doktor önerisi ve kontrolünde kullanılmalıdır. Kontrolsüz kullanılan ilaçlar, farklı sağlık sorunları yaratabilir.

Alerjik Nezle Nasıl Tedavi Edilir?

Alerjik nezle doğal tedavi yöntemleri, tıbbi tedaviye yardımcı olarak geliştirilmiştir. Doğal yöntemler, günümüzde birçok hastalığın iyileşmesinde yardımcı olmaktadır. Bu doğal yöntemlerden biri ısırgan otudur. Her gün düzenli olarak tüketilen ısırgan otunun nezleye karşı iyileştirici etkisinin olduğu kabul edilir.

Bu anlamda bilimsel bir çalışma yoktur. Soğuk algınlığı, ergenlik sivilceleri gibi bir çok soruna çare olduğu tüm dünya tarafından bilinmektedir. Bir tutam ısırgan otunu, kaynamış suda demleyerek çay olarak, ya da kafa derisindeki kızarıklık ve kaşıntılar için şampuanından faydalanabilir.

Meyankökü, alerjik nezle tedavisinde kullanılan bir başka doğal yöntemdir. Faydasının kabul edilir olduğu bilimsel çalışmalar mevcuttur. Fakat bağışıklık sistemi hastalıkları olanlar, hekim kontrolünde kullanmalıdır. Meyan kökünü de yine kaynamış suda demleyerek tüketebilirsiniz.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle