"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Sinüzit Tedavisi Nasıl Edilir? Doğal ve Bitkisel Çözümleri

Alerjik sinüzitten kurtulmak isteyenler bitkisel tedavi yöntemlerini deneyebilirler. Özellikle papatya kürünü kullanmak iyi gelecektir. Bu tedavi şeklinden yarar sağlanmak isteniyor ise mutlaka düzenli kullanıma özen gösterilmelidir. Sinüzit geçmez ise uzman bir hekimden de destek alınması gerekir.

Alerjik Sinüzit Tedavisi Nasıl Edilir?

Soğuk algınlığı, nezle halinin 10 günden uzun devam etmesi neticesinde mutlaka bir hekime başvurulmalıdır. Çünkü bu durum alerjik sinüzitten kaynaklanabilir ve tedavisi olan bir hastalıktır. Alerjik sinüzit kronik ve akut olmak üzere 2`ye ayrılır. Akut olanlarda; antibiyotik, burun damlaları ve alerji önleyici ilaçlarla tedavisi 3 hafta kadar sürebiliyor.

Fakat hava yollarını tıkayan burun kemiği ve kıkırdağında eğrilik, burun eti büyümesi, alerji gibi nedenler olabilir. Bu gibi durumlarda tedavi sonrasında bu nedenlerin ortadan kaldırılması alerjik sinüzit hastalığının kronik olmasını engelleyecektir. Kronik olanlarda ise önemli olan alerjik sinüzite neden olan ana nedenin yok edilmesidir.

Burun polibi denilen et büyümeleri kimi zaman kronik sinüzitlere eşlik eder. Bu durumda ameliyat yapılır. Alerjik sinüzit tedavisinde; cerrahide endoskoplar kullanılmaktadır. Yani Fonksiyonel Endoskopik Sinüs Cerrahisi (FESC) adı verilen ameliyatlar yapılmaktadır. Bu ameliyat burun içine sokulan bir kamera aracılığı ile yapılmaktadır.

Monitörden ameliyat yapmayı sağlayan endoskopik cihazlarla yapılan bu teknik sinüslerin havalanmasını engelleyen nedenleri çözer. Başarılı sonuçlar almaya yarayan bu ameliyat çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Endoskopik yöntem, burun içi gibi dar ve karanlık bir yerde çalışmayı oldukça kolay hale getirmektedir. Sinüse yola açan asıl faktör düzeltilmektedir. Sağlam olan bölgelere dokunulmamaktadır.

Lokal ve genel anestezi şeklinde bu ameliyat yapılabilir. Yapılan ameliyatta önemli olan sinüs ağızlarının açılmasını sağlamak, sinüslerin içini temizlemektir. Genellikle sadece burun içinden girilerek yapılan bu operasyon bazen dudak altından da maksiller sinüse girmek için çalışma yapılabilir.

Uygulanma bu yöntemle burun içindeki et, kemik eğriliği gibi rahatsızlıkların da tedavisi yapılabilir. Hekimin tercihine göre ameliyattan sonra burun içine tampon konabilir. Ameliyat haricinde bitkisel tedaviler de bulunmaktadır.

Alerjik Sinüzitin Bitkisel Tedavisi Nedir?

Bitkisel tedavisi var mıdır? Bitkisel tedavisi nasıl olur? Alerjik sinüzit doğal tedavi yöntemleri aşağıdaki gibidir. Sinüzitin hacamatla tedavisi ve akupunktur; Daha çok kronik sinuzit hastalarında uygulanan sinüs bölgelerine yapılan yüz hacamatı ile hastaların tedavi edildiği yaygınlaşmıştır. Ayrıca bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için sinüs iltihabının çözülmesi ve akması için uygulanan akupunktur tedavisi de son yıllarda başvurulan diğer bir tedavi çeşididir.

Bir cam kap içerisine 2 litre kaynamış su alınır ve kaynamış suyun ilk buharı yarım dakika içerisinde çıkartılır. Başın üzerine havlu kapatıp suyun buharını olabildiğince solumaya çalışınız. Ara ara başınızı kaldırınız. Burun üzerine yukarıdan aşağıya doğru masaj yapınız.

Bu işlem ile tıkalı bölümlerde bulunan sıvı yumuşamaya başlar. Sıvı burun deliklerinden dışarı çıkmaya başlar ve sümkürme yolu ile de sıvıyı çıkarabilirsiniz. Günde 1 kez bu işlem uygulanabilir. Bunun haricinde eczanelerde bulunan hazır deniz suyu ile burun içindeki sıvı temizlenebilir. 

Başka bir çözüm ise; 1 bardak su kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğutulur ve içerisine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat eklenir. Karışım güzelce karıştırılır ve 10 dakika kadar bekletilir. Bekleyen bu karışımdan buruna çekilir ve mümkün olduğu kadar burun içerisinde tutulur. Sümkürme yolu ile bu su geri çıkartılır. Günde 3 defa bu işlem tekrarlanır. Buruna çekilen sıvının ciğerlere kaçmamasına da dikkat edilmesi gerekir.

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun Sinüzit için Papatya Kürü

Saraçoğlu`nun alerjik sinüzit için bitkisel papatya kürü; Yarım litre kadar su bir kaba koyulur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içine 3 çorba kaşığı kurutulmuş papatya atılır. Sonrasında bu suyun buğusunda başınıza havlu ya da örtü alarak durunuz.

Bu doğal kürün solumasını yani nefes alıp vermeyi burnunuzdan yapınız. 5 dakika kadar uygulamayı yapınız. 5 dakika bittikten sonra yarım saat ara verilir. Sonrasında tekrar beş dakika aynı şekilde işlem uygulanır. Ertesi gün tekrar aynı şekilde işlemler uygulanır. Burnunuzdan akıntı gelmeye başladığı gün, bu doğal kür işlemine 3 gün ara verilir.

Fayda görmek için yani bu hastalığın tekrar etmemesi için, bu kürün alerjik sinüzitin tamamen kuruyana kadar uygulanması gerekmektedir. Bitkisel papatya kürü uygulaması tamamlanmadan yarım bırakılırsa, kişinin alerjik sinüziti tekrar edebilir. Doğal kürlerin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Sağlıklı bir şekilde hastalığınıza çözüm bulmuş olacaksınız ve bu hastalıktan kolaylıkla kurtulabileceksiniz. Önemli olan düzenli olarak sinüzit tamamen kuruyana kadar yapmaktır. Düzenli yapmanın yanında belirtilen sayı kadar yapmak da önemlidir. 

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle