"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir Ve Tıkanıklık Nasıl Geçer

Alerjik burun tıkanıklığı kişinin alerjisi olan etmenler sonucu oluşan bir hastalıktır. Alerjik burun tıkanıklığı nasıl geçer, tıkanıklığa neler iyi gelir altta ki yazımızda okuyabilirsiniz. Eğer sizde burun tıkanıklığı sorunu yaşıyorsanız, mutlaka bir uzmana görünmenizde fayda vardır.

Alerjik Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer

Alerjik burun tıkanıklığı kişinin toza, çiçek polenlerine, güneşe veya kokulara karşı alerjisi varsa burun tıkanıklığı sık sık ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Alerjik burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun nasıl açılır? Diyorsanız öncelikle alerji yapan sebeplerden uzak durmanız gerekir.

Eğer çiçek polenlerine alerjiniz varsa evde camları açmayıp, dışarı çıkarken maske takmak gibi önlemler alarak alerjiyi önleyebilirsiniz.  Alerjiyi yapan sebepler ortadan kalktığında alerjik burun tıkanıklığı da geçer. Alerjiye bağlı burun tıkanıklığı nasıl geçer? Sorusunun bir başka yanıtı ise; Evinizi ve yattığınız odanızı nemlendirerek burun tıkanıklığına çözüm bulabilirsiniz.

Kaloriferinizin üzerine su koyarsanız ya da odanıza ıslak bir havlu asarsanız alerjiye bağlı burun tıkanıklığı açılır. Alerjik burun tıkanıklığına iyi gelen bir başka yöntem ise tuzlu sudur. Her gün burnunuza tuzlu su çekerseniz burun tıkanıklığı açılır. Bu yöntemler burun tıkanıklığına evde yapabileceğiniz basit yöntemlerdir.

Alerjik Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir

Alerjik burun tıkanıklığı eğer sinüzit gibi kronik bir hastalığa bağlı ise öncelikle doktora gidip ilaç ve damla kullanılması gerekir. Öncelikle tıbbi tedavi yapılması gerektiğini unutmamak gerekir. Alternatif tedavi olarak bitkilerden faydalanmak ise tamamlayıcı tedavi olarak uygulanabilir. Alerjik burun tıkanmasına ne iyi gelir diyenler için şifalı bitkiler çare olur. Alerjik burun tıkanıklığı nasıl geçer açıklayalım.

  • Okaliptüs yağı alerjik burun tıkanıklığına en iyi gelen bitkisel çözümlerden biridir. Sıcak suyun içerisine birkaç damla okaliptüs yağı damlatılır ve başınıza bir örtü örterek buharını burnunuza çekmeniz yeterli olacaktır. Burun tıkanıklığı açılır ve rahatlarsınız.
  • Papatya burun tıkanmasına iyi gelen bir diğer şifalı bitkidir. Sıcak suda demlediğiniz papatya çayını hem içebilir hem de burnunuza çekerek burun tıkanmasına çözüm elde edebilirsiniz.
  • Lavanta çiçeği alerjik burun tıkanıklığına ne iyi gelir diyenler için bir başka bitkisel çözüm yöntemidir. Lavanta çiçeği 10 dakika kadar sıcak suda demlenip belli aralıklarla burna çekilir. Böylece burun tıkanıklığı geçer ve rahat nefes alabilirsiniz.
  • Fesleğen burun tıkanıklığına iyi gelir. Sabah ve akşam 3-4 fesleğen yaprağı çiğnemek burun tıkanıklığı için çok faydalı olur. Fesleğen bitkisi keskin kokusu ile alerjik burun tıkanıklığı için mucize bir bitkidir.
  • Elma sirkesi alerjik burun tıkanıklığı nasıl açılır diye soran hastalar için bir çözümdür. Elma sirkesini burnunuza çekerek burnu açabilir ya da bir bardak suya bir çorba kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı bal koyarak içebilirsiniz. Hem içip hem de burna çekmek daha etkili olacaktır.

Burun Tıkanıklığı Hangi Yöntemlerle Geçer

Alerjik burun tıkanıklığı için evde yapılabilecek basit yöntemleri ve iyi gelen bitkileri açıkladık. Peki, burun tıkanıklığına iyi gelen bitkisel kürler var mıdır? Alerjik burun tıkanıklığı nasıl açılır? Sorusuna herbalist doktorlar nasıl cevap veriyor. Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu alerjik burun tıkanıklığına iki ayrı bitkisel kür öneriyor.

Birinci kür özel hazırlanan burun damlası, ikinci kür ise bitkisel buhar tedavisidir. Özel bitki çayı için bir yemek kaşığı çörekotu, 4-5 dal maydanoz, kalın bir dilim kırmızı lahanayı havanda dövüp bir bardak suda 10 dakika kaynatıp soğutunuz. Burnunuza üçer damla olarak uygulayın.

Bitkisel buhar tedavisi için ise; bir baş soğanı ince ince doğrayın. Üzerine bir tutam nane ve bir tutam papatya ekleyip üzerine kaynar su dökün. Günde üç kez buharını soluyun. Burun tıkanıklığınız geçer. Rahat bir nefes alırsınız.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle