"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Göz Şişmesi Nedir ve Neden Olur? Belirtileri ve Sebepleri

İklim şartlarına bağlı olarak gözde alerji oluşabilir. Bu alerji oluşumunu tetikleyen birçok unsur bulunmaktadır. Polenler, mikroplar alerjiyi oluşturabilir. Ayrıca şahsi eşyaların başka kişiler tarafından da kullanılması göz alerjisine yol açabilir. Gözde oluşan kuruluktan dolayı uzman hekimin verdiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

Göz Alerjisi Tanısı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Göz ve çevresinde meydana gelen ve genellikle kızarıklık, şişme ve yara olarak sonuç gösteren alerji türüne göz alerjisi denmektedir. En çok bahar aylarında sıkça yaşanan ve kişiye göre farklılık gösteren göz alerjik reaksiyonları birçok belirti göstermektedir.

En çok bahar aylarında nüksetmesinin nedeni ise; çiçek ve ağaçların açması ile polenlerin çoğalması ve rüzgarında etkisi ile kişinin dış faktörlerden hassasiyet almasının neticesinde daha çok meydana gelmektedir. Bu durum dönemsel olsa da kişinin hassasiyetine bağlı farklılık göstere de bilir. Bilinen alerjik reaksiyonların tetiklenmesini sağlayan durumlar ise;

  • Güneşin daha kızgın olması
  • Polenlerin daha fazla olması
  • Rüzgardan gelen toz ve polenlerin göze isabet etmesi
  • Kişi farkında olmadan gözden mikrop kapması
  • Şahsi eşyalarının başkaları tarafından kullanılması yada kişi başkasının eşyalarını kullanması gibi durumlar alerjiyi tetiklemektedir.

Alerji olan gözde göz altı yada göz kapağı bölgesinde kızarma şişme gibi sorunlar oluşturur. Bu durumlar genellikle alerjik göz şişmesi olarak adlandırılır. Yine aynı şeklide göz altı bölgesinde olan alerjik reaksiyon için tanı olarak alerjik göz altı şişmesi konmaktadır.

Bu tanıları kişi kendi kendine koyamaz. Bunun için uzman hekim kontrolü olmalı ve uzman hekimin tanısı önem teşkil edecektir. Ayrıca son olarak göz kapağı bölgesinde olan alerjik sorunlara da alerjik göz kapağı şişmesi teşhisi konmakta ve bu doğrultuda tedavi yöntemi belirlenmektedir.

Tanı Sonrası Tedavi Yöntemleri        

En belirgin özelliği olan göz şişmesi ile kişinin uzmana başvurması ile tedavi yöntemi belirlemesi uzmanın tanı ve tedavi yöntemine olarak farklılık gösterebilir. Yaşanılan göz şişmesi kişiyi rahatsız ettiği kadar birde yaşam standardını da düşürmektedir.

Özellikle göz altı veya göz kapağı bölgesinde oluşan şişme yüzünden kişi görmede zorluk çekeceği gibi aynı zamanda da göz de ağrı da oluşur. Zaman zaman bulanık görmeye de sebep olan bu alerjik durum kişiyi tedavi olmaya da zorunlu bırakacaktır. Bu sorunlar için uzman göz hekimi sizler için ve durumunuzun derecesine göre bir tedavi yöntemi belirleyecek ve sizi yaşadığınız bu sağlık sorunundan kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır.

Alerjik durumlarda, göz altı veya göz kapağı şişmesi durumlarında kişi önce kendi yöntemler ile çözüm bulmaya çalışır ve bu doğrultuda da antihistaminik göz damlası ile sorunu çözmeye çalışır. Bu tarz damlalar genel olarak alerjik göz sorunlarında kullanımı uygun olsa da yen etkisi olarak en çok bilinen ve büyük sorunlara yol açan göz kuruması yapmasıdır. Bu yüzden bu tarz bir durum yaşandığı zaman kişi kendi başına çözüm bulmak yerine hemen müdahale için uzman hekimin yanına gitmesi daha uygun olacaktır.

Uzman Hekimi Belirlediği İlaçlar Sonrası İyileşme Süreci

Kişinin uzman hekime alerjik göz sorunlarından ötürü başvurması ile uzan kişinin sorununa yönelik bir tedavi şekli belirler. Kişinin alerji derecesine göre verilen ilaçlar en az 3 en fazla 15 gün içinde etki etmeye başlayacaktır.

Göz şişmesi genellikle önemsenmese de aslında göz sağlığı için önem teşkil eder. Fakat belirtmekte fayda var ki göz alerjisi gözde herhangi bir sorun( miyop, hipermetrop, astigmat) gibi sorunlar oluşturmaz fakat tedavi edilmediği zaman gözde başka hasarlar meydana getirebilir.

Bu sebep ile ister bahar ayı ister de başka nedenlerden ötürü yaşanılan bu problem için bir hekim kontrolü yapılması her açıdan önem teşkil edecek ve kişinin kısa zamanda sağlığına kavuşmasını sağlayacaktır.

 

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 0,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle