"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Şifalı Bitkiler

Alerjiniz var ise doğal bitkilerden elde edeceğiniz özel karışımlar ile tedavi olabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta düzenli olarak kullanmanızdır. İstikrarlı bir kullanım sonrası ilgili alerjiden kurtulabilirsiniz. Özellikle papatya ve fesleğen bitkileri alerjinize iyi gelecektir.

Kaşıntıya İyi Gelen Doğal Bitkiler

Alerji, ev tozu akarları, polenler, küf mantarları, bakteriler, ev hayvanlarının tüy ve epitelleri, böcek zehirleri, bazı gıda proteinleri gibi yabancı ve zararlı maddelerin sebep olduğu vücudun verdiği tepkilerdir. Alerji kaşıntılarına ne iyi gelir? Çeşitli alerjik ilaçlar bulunmaktadır. İlaç dışında iyi gelen şifalı bitkiler; Taze fesleğen böcek sokmaları, iltihap ve diğer sebeplerden kaynaklanan alerji kaşıntılarını gidermek ya da bunların etkilerini en aza indirmek için kullanılır.

İçeriğinde bulunan antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile kaşıntının giderilmesi sağlanır. Ayrıca cilt enfeksiyonlarında da oldukça etkilidir. Bunun dışında da egzama gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Fesleğen ağrı kesici ve kaşıntı iyileştirici, analjezik özelliktedir. Fesleğen iyice doğranıp özütü çıkması sağlanır ve kaşıntı nedeni ile tahriş olmuş cilt bölgesine sürünüz. Başka bir yöntem ise fesleğen çayı demledikten sonra kaşıntı olan bölgeye püskürtebilirsiniz.

Çay ağacı yağı; egzama, mantar enfeksiyonları için yararlanılan doğal çözümlerdendir. Nem oranını düzenlenmesi ve temizleyici içeriği ile de enfeksiyon oluşumuna engel olur. Ayakta mantar, kasıkta mantar, atlet kaşıntısı ve saçkıran gibi rahatsızlıklara çok iyi gelmektedir.

Çay ağacı yağını banyo suyuna 10-12 damla kadar damlatılarak kaşıntılı ve tahriş olmuş cilde uygulanabilir. Direkt olarak cilt üzerine uygulanmaz. Kesinlikle su, zeytinyağı veya bitkisel yağ ile inceltilmesi gerekmektedir. Aynısefa bitkisi, kaşıntılı tahriş olmuş alerjili cilde ve kaşıntıya iyi gelen diğer bir bitkidir. Yurdumuzun birçok yerinde yetişebilir. Antiviral ve antibakteriyel içeriği sayesinde iltihabı azaltmakta, tahriş olan cildi iyileştirmektedir. Arı ve böcek sokmaları, morlukların iyileşmesi için de uygulanabilir.

Papatya, kaşıntıya ya da döküntülü ciltlere iyi gelmektedir. Ayrıca iltihap azaltmaya da yardımcı olmaktadır. Doğal yağ içeren papatya antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile de enfeksiyonları iyileştirme özelliği bulunmaktadır. Analjezik özelliği de bulunmaktadır.

Alerjik Kaşıntıya İyi Gelen Kremler

Kaşıntının geçmesi isteniyor ise bazı kremler de kullanılabilir. Bu kremleri düzenli olarak kullanırsanız etkisini kısa süre içerisinde görebilirsiniz. Stilex krem düzenli olarak kullanıldığında kaşıntıyı geçirecek ve alerjinin de yok olmasını sağlayacaktır. Sudocrem de kaşıntıda oldukça etkili bir krem çeşididir. Ketoral ve Travazol kremlerde günümüzde tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Kremlerin doktor kontörlünde kullanılması sağlıklı sonuçların alınmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kremleri kullanırken yüzeye iyice yaymanız gerekir. Dairesel hareketler yaparak kremin tamamını cildinize yedirmelisiniz. Bu sayede sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz. 

Kaşıntıyı Önleyen Diğer Şifalı Bitkiler

Alerji kaşıntıya ne iyi gelir? Doktor tavsiyesinde kullanılan ilaçlar dışında bitkisel çözümler de bulunmaktadır. Alerjik kaşıntıya iyi gelen diğer bitkisel çözümler ise şöyledir. Karbonatlı suyun kaşıntılı olan cilde sürülmesi, sıcak suya yulaf ezmesi koyup cilde uygulanmasıdır.

Bunun dışında anestezik ve anti enflamatuar özellikli limon da etkilidir. Saf limon suyunun cilde uygulanması, yine anestezik ve anti inflamatuar özellikli bir diğer bitki olan nanenin kaynar suya eklenip, bu karışımın cilde uygulanması da etkilidir. Deride oluşan kabarcıkların hafiflemesini sağlayan Aloe vera jel de kaşıntı için çok sık kullanılan bir bitkidir.

Karpuz ve muz gibi meyvelerin kabukları, bal da diğer çözümlerdir. Kaşıntıya iyi gelen ve yatıştıran özellikleri olan okaliptüs yağı cilt üzerinde meydana gelen kaşıntılı ve tahriş olmuş bölgeye uygulandıklarında ciltte rahatlama sağlar. Diğer şifalı bitkiler; karakafes otu, kuş otu, kan otu, sakız otu, zeytinyağı ve sarı kantaron olarak sayılabilir.

Bu bitkiler iltihap gidericidir. Kaşıntı önleyici olduklarından dolayı antiseptik özelliklere sahiptirler. Ciltte rahatlama etkisiyle tahriş olmuş bölgede yatıştırıcı gibi olumlu bir etkisi vardır. Olumlu başka etkileri ise ağrı kesici ve acı dindirici olmalarıdır. 

Alerji Durumunda Yapılması Ve Yapılmaması Gerekenler

Cilt alerjisinde ilgili bölge kaşınmamalıdır. Çünkü kaşınan yer de yara oluşabilir. Kozmetik ürünü alerji sırasında kullanılmamalıdır. Dar kıyafetler giyilmemelidir. Kaşıntılı deri için alerji kremleri kullanılabilir. Kaşıntıya iyi gelen bitkisel çözümler dikkate alınmalıdır. Kaşıntıya iyi gelen bu bitkilerden fayda göremez ya da beklenmeyen bir durum ile karşılaşırsanız bir doktora gitmeniz de fayda var. Çünkü doktorun kontrolü altında ilaç kullanmaya başlayabilirsiniz.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle