"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Mevsimsel Alerji İçin Bitkisel Çözüm ve Tedavi Yöntemleri

Mevsimsel değişimler kişilerde alerjilere neden olabilmektedir. Özellikle bahar aylarında görülen bu alerjilerde maske yardımı ile korunabilirsiniz. Polenlerden uzak durulması daha rahat nefes almanızı sağlayacaktır. Mevsimsel alerjiden kurtulmanın en etkili yöntemlerinden biri de bitkisel tedavilerdir.

Mevsimsel Alerji Tedavi Yöntemleri

Mevsimsel alerji, dönemsel alerjilerdir. Mevsimsel nezle olarak da bilinir. Genel olarak ilkbahar ve sonbahar aylarında görülür. Hayvan tüyleri, havadaki tozlar, polenler neden olabilir. Mevsimsel alerjinin belirtileri soğuk algınlığı (grip, nezle gibi) belirtileri ile bire birdir.

Alerji belirtileri uzun sürelidir. Mevsimsel alerjiler sonradan ortaya çıkabildiği gibi genetiksel de olabilir. Daha önceki aile bireyleri böyle bir sorunla karşılaşmış ise siz de çıkma olasılığı vardır.  Mevsimsel alerji tedavisi yaşayanlar özellikle bahar aylarında dikkatli davranmalıdırlar.

Baharın gelmesi ile birlikte bu tip sorunlarla karşılaşıyoruz. Mevsimsel alerjinin en etkin görünme türü polendir. Birçok insanda alerjik reaksiyona sebep olur. Alerji belirtilerini yıllarca görmeyip uzun bir sürenin ardından tekrar yaşayabilirsiniz. Mevsimsel alerjinin görülme sıklığı oldukça yüksektir. İlerleyen alerji durumlarında egzama, astım gibi hastalıkların görülme olasılığı yüksektir.  Bu tip hastalıkların kendiliğinden geçme durumu oldukça düşüktür.

Mevsimsel alerjide,  doktor görülen belirtileri inceler ve ona uygun tedavi yöntemi uygular. Alerji testleri de kullanılan etkin yöntemlerden biridir. Hastanın neye alerjisi olduğunu bulmaya yardımcı olur. Alerjinin bulunması ile tedavi yöntemi de kolaylaşır. Eğer toza karşı bir alerjiniz var ise mutlaka tozlu ortamlarda bulunmamaya özen gösterin. Ayrıca mevsimsel alerjiler kişinin yaşam kalitesinin de düşmesine neden olur.

Mevsimsel Alerji İçin Bitkisel Çözümler 

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma, boğazda kaşıntı, burun akıntısı gibi alerjik semptomlar görülür. Gözlerin kaşınması ile kendini gösteren göz alerjisi birçok insanda görülen rahatsızlıktır. Konjonktivit olarak yani gözün en dış tabakası ve göz kapaklarının iç yüzeyini saran tabakanın iltihaplanmasıyla meydana gelen bir hastalıktır. Göz alerjisinde kızarıklık, sulanma ve kaşıntı olarak kendini belli eder.

Göz vücudumuzun en hassas organlarından biridir ve iyi korunması gerekmektedir. Göz alerjisi ile karşı karşıya kaldığımızda bitkisel ve doğal yollarla göz alerjisinden kurtulmak mümkündür.  Salatalıkları iyice yıkayıp dilimledikten sonra gözünüzde 15-20 dk bekletebilirsiniz.

Salatalık, kızarıklığa ve kaşıntıya iyi gelecektir. Diğer bir yöntem ise tuzlu su ile göz banyosu. Gözünüzdeki mikropların ölmesine ve iltihaplanmasına iyi gelir. Mevsimsel alerji bitkisel tedavi uygulamasına başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve daha sonra başlamalısınız.

Çemen Otu Tohumu

Anti bakteriyel özelliğini taşıdığı için kızarık ve iltihaba iyi gelir. Çemen otu tohumu ıslatılarak 7 8 saat suda bekletilir ve hamur haline getirilir. Hamur haline getirilen çemen otu göze sürülüp yarım saat kadar bekletilir. İlkbahar aylarında polenler çok olduğu için gözlük takarak da önlem alabilirsiniz. Boğaz ağrıları ve kaşıntıları için bal ile zencefili karıştırarak her gün bir kaşık tüketmeniz faydalı olacaktır. Düzenli olarak tüketim yaptığınızda alerjilerinizden kurtulabilirsiniz.

 

 

 

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle