"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Bebek Alerjisine Ne İyi Gelir ve Bebek Alerjisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Alerji hastalıkları günümüzde son yıllarda çok sık görülen ve giderek görülme sıklığı artan bir hastalık olmaya başlamıştır. Alerjinin birçok sebebi bulunmaktadır. Ayrıca havadaki alerjik etkenler, hazır ve boyalı gıdalarda neden olabilmektedir.

Bebek Alerjisinin ortaya çıkma nedenleri nelerdir?

Alerji sebeplerinin başında hava kirliliği gelmektedir. Ayrıca havadaki alerjenler, hazır ve boyalı gıdalar, katkı madde içeren gıdalar da alerjiye sebep olmaktadır. Alerjen en çok sokağa çok fazla çıkmayan sürekli evde duran ve temiz yetişen bebek ve çocuklarda daha çok görülmektedir. Fakat kimi zaman alerjik genetik diyebiliriz. Çünkü anne ya da babanın alerjik bünyesi varsa çocuklarda da görülme olasılığı daha fazladır.

Alerji vücudun yabancı maddelere karşı verdiği tepkidir. Bazen tepkiler yüksek etkili olurken, kimi zaman ise hafif olarak atlatılabilir. Çünkü alerji meydana gelen organa bağlı olarak etki alanı büyümektedir. Alerji sebebiyle astım, alerjik rinit, solunum sıkıntısı ve hatta kimi zaman ölümle sonuçlanabilir.

Sezaryen ile doğan bebeklerde alerji görülme olasılığı normal doğum ile doğanlardan daha fazladır. Hatta bebeklerin erken doğması ya da normal gününde doğması bile alerji çeşidini değiştirmektedir. Erken doğan bebeklerde astım çok sık rastlanılan bir hastalık haline gelmiş ve alerjinin görülmesi mevsimlerden bağımsız olarak görülmeye başlanmıştır. Bebeklerin cinsiyetine göre de alerji türü değişmektedir. Çünkü erkek bebeklerde saman nezlesi görülme olasılığı daha yüksektir.

Sezaryen ile doğan bebeklerde alerji görülme olasılığı normal doğum ile doğanlardan daha fazladır.

Bebeklerde Alerjiye Ne İyi Gelir?

Bebek bezlerinin neden olduğu alerji ve pişikler de görülmektedir. Bu yüzden bebek bezi seçimi yaparken kaliteli ce özenli bir seçim yapmamız gerekmektedir. Yine bebeklerin altını temizlerken kullanılan ıslak mendiller bebeklerde alerjiye ve tahrişe sebep olmaktadır. Bunlar yerine su ve pamuk kullanabilirsiniz.

Bebek pudraları astıma neden olduğu için kullanılmamaya özen gösterilmelidir. Bebek yağları ve bebek deterjanları satın alırken kaliteli ve sağlığa zararlı tahriş yapabilecek herhangi bir içeriğinin olmadığına emin olduktan sonra satın alınmalıdır. Cilde alerji görülen bebeklerin her gün banyo yaptırılması önerilmektedir.

Bazı bebeklerin inek sütüne alerjisi vardır ve bu gibi durumlarda mamanın içeriğine dikkat edilmelidir.

Çünkü mamaların çoğunda inek sütünden elde edilen maddeler bulunmaktadır. Bu bebeklerde keçi sütü içeren mamaların kullanılması daha uygundur. İnek sütüne bebeğin alerjisinin olup olmadığını anlamak için kan testi yapılmalıdır. 3 yaşından sonra da deri testi ve deri biyopsisi yapılabilir.

Sütün dışında her 5 bebekten birinde gıda alerjisi dediğimiz balık, buğday, fındık, yumurta akı, bal, turunçgiller vb. ek gıdaların sebep olduğu alerjiler görülmektedir. Alerjisi olan bebeklere ek gıdalara geç başlanmalı ve bunun yerine uzun süre anne sütü ile beslenmeye devam edilmelidir.

Bebeklerde en çok görülen göz alerjisi, alerjik kaşıntı ve alerjik bronşit için yapılması gerekenler Bebeklerde alerjik bronşite ne iyi gelir? Alerjik bronşit belirtileri görülen bebeklerin ağızdan şurup veya damla ile toz şeklinde alerji ilaçlarına kullanımına başlanması uygun olup, hastalığı orta şiddette olan bebeklere ise solunum yolundan ilaçların verilmesi uygun bulunmaktadır.

Bebeklerde alerji kaşıntısına ne iyi gelir?

Bebek cildinde kızarıklık, tahriş veya enfeksiyon gibi belirtilerin sebep olduğu kaşıntıları varsa bebeğin doktora gösterilmesi gerekmekte olup, doktorun önerdiği nemlendiricilerin kullanılması gerekmektedir. Ayrıca kaşıntıların görüldüğü zaman bebeğinize bol banyo yaptırınız. Bebeklerde göz alerjisine ne iyi gelir? Bu durumda bebeklerin doktor kontrolünde göz için ilaç kullanması gerekmektedir.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle