"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerde Yüzde Kızarıklık Oluşumu, Sebepleri, Tanı ve Tedavisi

Bebeklerde yüzde kızarıklık nedenleri birçok faktöre bağlı olabilir. Besinlerden kaynaklı olabildiği gibi anne sütünden de yüzde kızarıklık meydana gelebilir. Tedavisi için uzman bir doktordan destek alınması gerekir. Bu kızarıklar bebeğin yüzünde kırmızı kabarcıklar oluşmasına neden olur

Bebeklerde Yüzde Kızarıklık Sebepleri Nelerdir?

Bebeklerde hassas ciltlerinin olması sebebiyle yüzünde, yanaklarında, vücudunda bazı sebeplerden dolayı kızarıklıklar meydana gelmektedir. Genellikle oluşan bu kızarıklıkların tedavisi kolay bir şekilde yapılabilir. Bebeklerde yüzdeki kızarıklıklar şöyle sıralanabilir: Bebeklerde yüz kızarıklığı çilek lekeleri şeklinde ortaya çıkabilir.

Yüzde kırmızı kabarık görünümünde olabilir. Cilt altında yer alan kan damarlarının büyüyerek belirginleşmesiyle çileğe benzer bir şekilde kendini belli eder. Bu lekeler bebeğin 1 yaşına basmasıyla azalarak gittikçe yok olurlar. Ayrıca kalıcı iz bırakmazlar. Bebeklerin yüzünde hatta kimi zaman tüm vücudunda görülen alerjik reaksiyonlar sonucu oluşan kurdeşen kırmızı kabartılar şeklinde kendini göstermektedir.

Kurdeşen kabartıları kaşıntıya da sebep olmaktadır. Bu kabarıklar genelde 1 gün içerisinde yok olurlar. Fakat eski kurdeşen yok oldukça yerine yenileri oluşabilir. Bu yüzden kurdeşen nöbetleri birkaç gün veya 6 hafta kadar bir süre sürebilir. Egzama da bebeklerde görülebilir.

Bunun nedeni polen, ev akarı, besin alerjisi olabilir. Genetik sebepler de bebeklerde egzamanın görülmesine yol açabilir. En çok bebeklerde yüzde kızarıklık sebebi olarak isilik görülmektedir. İsilik bebeklerde yanak kızarıklığı şeklinde çok daha fazla görülmektedir. Bunun nedeni bebeğin yaz aylarında terleme ile fazla sıvı kaybetmesidir. İsilik noktacıklar halinde kendini göstermektedir.

Bebeklerde Yüzde Kızarıklık Tanı Ve Tedavisi

Bebeklerin cildindeki kızarıklığı önlemenin en önemli maddelerinden biri bebeğin cildini nemden uzak tutmaktır. Bebeklerin cildi çok fazla hassa olduğu için, yetişkin cildinden daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bebeklerin bağışıklık sistemi gelişene kadar hassas davranmaya özen göstermelisiniz.

Başta bebeğinizin çok fazla öpülmesine engel olunuz. Bebeğinizi sevecek kişinin ellerini iyice dezenfekte ettiğine emin olunuz. Özellikle el temizliği dışarıdan gelmiş olan kişilerin dikkat etmesi gereken şeydir. Bebeğin cildi için alkolsüz ıslak mendiller, hassas cilt losyonları ve özel şampuanlar kullanılarak temizlikleri yapılmalıdır.

Bebeklerin ciltlerinde olan kızarıklıklar genel olarak kalıcı değildir. Bu kızarıklıklar görüldüğü zaman birkaç gün iyice izlenimini yapmalısınız. Yüz temizliğine biraz daha bu dönemde özen gösteriniz. Yüzdeki bu kızarıklıklar 2-3 gün içerisinde geçmediği takdirde doktora gitmeniz gerekmektedir.

Çünkü doktor ilk olarak bebekte kızarıklığın sebebini araştıracak ve ona göre tedavi uygulayacaktır. Kimi zaman alerji kaynaklı kızarıklıklar meydana gelebilir. Neye alerjisi olduğunu uzman doktorun kontrolünde anlaşılabilir. Yüzdeki kızarıklık tedavilerinde genelde deniz suyu ile temizleme veya farklı pomatlar ile temizleme ya da bebeğin yaşına uygun olarak şurup ile tedavi şeklinde uzman doktorun tavsiyeleri olabilir.

Uzmanların Hazırladığı Videolardan Yardım Alın

Bebeklerin yanakları neden kızarır?, Bebeklerin yüzündeki kızarıklık nasıl geçer?, bebeklerde alerjik yüz kızarıklığı ve kaşıntı, isilik, alerjik kaşıntı ve daha birçok konu ile alakalı istediğiniz tüm videolar internet’te bulabilirsiniz. Üstelik internet’te uzman doktorların hastalıkları güzel bir şekilde ve anlaşılabilir bir şekilde yorumlamalarını dinleyebilirsiniz.

Ayrıca isilik, alerjik, kurdeşen ve diğer kızarıklığa neden olan sebeplerin ayrıntılı olarak tedavi yöntemlerinin de videolarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarını dinleyerek kendinizi yönlendirebilirsiniz. Bu videolar size ışık tutmaktadır. Fakat çocuklarınızda gördüğünüz bebek yüzündeki kızarıklıkların 2-3 gün geçmiyorsa bebeğinizin bir uzmanın görmesi gerekmektedir.

Bunu unutmayınız. Bu videolar sizin sadece bilinçlenmenizi sağlamaktadır. Bilinçli aileler her zaman bebeklerinin bu gibi rahatsızlıkları olduğunda nasıl davranmaları gerektiğini bilirler. Fakat yüzdeki kızarıklıklar ailelerin panikleyip korkmalarına sebep olacak rahatsızlıklar olarak görülmemektedir. Bunlar geçici olarak oluşmaktadır. Kızarıklıklar geçtikleri zaman genelde iz bırakmazlar.

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (3 votes, average: 0,33 out of 5)
Loading...
Yorum ekle