"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerde Alerjik Bronşit Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Astım eşdeğer ismi ile alerjik bronşit kesin sebebi tam olarak belirlenemeyen çeşitli etkenlere göre göre baş gösterebilen bronşların mukoza ödemi ile daralması ve nefes darlığına yol açan bir hastalıktır. Bireylerde meydana gelen bu hastalığın ciddiyeti oldukça büyüktür.

Bebeklerde Astım Hastalığı Nedenleri  Nelerdir?

Astım hastalığının birden fazla nedeni bilinmektedir ve çok dikkat edilmelidir. Genel olarak doğumla  veya küçük yaşlarda başlayabilen astım hastalığı özellikle bebeklerde dikkat edilmesi gereken önemli bir hastalık olma durumunu her zaman korumaktadır. Bu sebeple bebeklerde ve çocuklarda alerjik bronşit  belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri bilinmesi gereken çok önemli bilgilerdir.

Astım nedenlerini sıralamak ve daha iyi bilgi sağlayabilmek için bir liste hazırlamak gerekirse şunları verebiliriz.

  • En yaygın astım nedeni olarak Anne veya babadan genetik kökenli başlangıç
  • Enfeksiyon veya alerjik reaksiyonlar
  • Geçirilen zatürre vb. Hastalıklar
  • Kişinin doğuştan soluk borularının duyarlı olması

Gibi nedenler gösterilebilir. Bebeklerde alerjik bronşit yukarıdaki nedenlerin etkileme yaşı sebebi ile daha riskli bir konuma gelmektedir.

Bebeklerde Alerjik Bronşit Belirtileri

Bebeklerde alerjik astım, bronşit hastalığının başlıca belirtileri olarak nefes almada zorluk, öksürük, balgam, kusma, uykusundan öksürerek uyanma, göğsünden gelen ıslık ve hırıltı sesleri olarak gösterilebilir. Ebeveynler bebeklerdeki alerjik bronşit belirtileri durumunu özellikle kucaklarına aldıklarında göğüsten gelen sesleri duyma, nefeslerini dinleme esnasında fark edebilirler.

Bebek astım belirtilerini gösteriyor ise en kısa sürede bir uzmana başvurulması gerekmektedir.

Bebeklerde Alerjik Bronşit Tedavisi

Çocuklarda alerjik bronşit  ihmal edilmemesi, tedavisi en kısa sürede yaptırılması gereken bir hastalıktır ve Yaş ilerledikçe tedavisi zorlaşmaktadır. Bebeklerde alerjik bronşit tedavisi ise ilerleyen yaşlardaki tedavilerden farklı olarak erken müdahale edilerek kontrol altına alınabilirler. Uygulanış metodu ele alındığında bebeklerde asım tedavisi daha büyük çocuklar ile aynı şekilde yapılır.

  • Belirtiler hafif görünümde ise bebeğe rahatlatıcı ilaçlar, şurup, toz ilaçlar veya damla verilerek sonuç alınabilmektedir.
  • Belirtiler orta  derecede ise bebeğe ilaçlar solunum yolu ile ve maske kullanılarak verilir
  • Belirtiler ağır derece seyrediyorsa ilaçlar sıvı olarak bebeğe verilirler.

Uzmanlar hastanın durumu ayrıca etkileyen faktörlerin takibini araştırarak  ilaç tedavilerini kullanırlar.

Bebeklerde Alerjik ve Bronşite Ne İyi Gelir?

Astım olan bebeklerin bulundukları ortamda sigara ve benzeri  havayı kirletecek aktiviteler yapılmamalı, Kirli havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması, toz tutan battaniyeler ve eşyalarda yatırılmamaları,  bulunduğu odanın bebeğin üşütmeyeceği şekilde mutlaka her gün havalandırılması, verilen ilaçların düzenli olarak kullandırılması gibi yöntemlerin bebeklerde  alerjik bronşite iyi gelmektedirler.

Bunlara ek olarak kesin çözüm için olmasa da rahatlatıcı etkiler için sabun otu, ısırgan otu, sarımsak, ıhlamur çayı, rezene çayı, ebegümeci çayı gibi bitkisel yöntemlerde eklenebilir. Bitkisel tedavi yöntemleri kullanılsa bile asla sadece bu yöntemi denemekle yetinip uzman kontrolünde ilaç verilmesi seçeneği göz ardı edilmemelidir.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle