"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alerjik Öksürük Nasıl Anlaşılır? Tedavisi İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Alerjik öksürük soğuktan kaynaklı olduğu sanılsa da altında yatan birçok etken olabilmektedir. Bunun için uzman bir hekimden destek almanız gerekir.

Alerjik Öksürük Nasıl Anlaşılır

Öksürük genel olarak grip ve soğuk algınlığı olarak bilinse de aslında birçok sebepten ötürü olabilmektedir. Özellikle alerjik reaksiyonlarında tetiklediği ve sorun yaşattığı da bilinen türler arasında yer almaktadır. Ne sebepten ötürü öksürük sorunu yaşadığınızı bilmek ve anlamak için yazımızı okumaya devam edin.

Öksürük Ve Alerjik Öksürük Ayrımı Nasıl Yapılır?

Öksürük en başta da belirttiğimiz üzere birçok sebepten ötürü meydana gelmektedir. Başlıca soğuk algınlığı bilinse de geçmemesi durumunda başka sebeplerden de ötürü olduğu düşünülebilir. Alerjik öksürük özellikle bu sebeplerin başında olabilir. Alerjik öksürük kişiye göre değişik etkenlerden ötürü olabilir. Bu etkenleri sıralamak gerekir ise;

  • Bahar aylarında çoğalan polen
  • Kir ve toza karşı vücudun gösterdiği alerjik reaksiyon
  • Baharat veya gıda alerjisi
  • Metal alerjiler
  • Koku yani parfüm deodorant ve benzeri alerjiler
  • Vücudun dış etkenlere karşı duyarlılığı

Gibi etkenlerden ötürü yaşanabilecek sorunlar olmaktadır. Bu ve fazla sebepten ötürü ortaya çıkan alerjik öksürük kendini sürekli nüksettirir. Bu etkenlerden kendinizi uzat tutmak sağlığınız için yararlı olacaktır. Özellikle parfüm alerjisi varsa kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu sayede yaşam kalitenizi yükselterek daha sağlıklı yaşayabilirsiniz.

Alerjik Öksürük Belirtileri Ne Teşhis İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var belirtiler ve sebepler aynı olsa da yine de bir uzman doktora başvurmalı ve gerekli ise alerjik testi yaptırmalısınız. Fakat en önemli belirtileri olarak sizlere birkaç belirti aktarmak isteriz.

Alerjik öksürük belirtileri olarak;

  • Sık sık kuru öksürük
  • Burun akıntısı
  • Damak, dil, kulak zarı, küçük dil üzerinde sürekli kaşıntı hissi
  • Gözlerde kızarıklık
  • Gözlerde yaşarma hatta sürekli göz yaşı dökme
  • Ani hapşırma isteği
  • Halsizlik
  • Uyku isteği gibi birçok belirti alerjik belirtileri ortaya çıkar. Tedavi için illaki uzman doktora başvurmalı ve tedavi edilmelidir.

Tedavi edilmeyen alerjik öksürük ilerki süreçte birçok hastalığın habercisi olabilir. Başta bronşit ve astım olmak üzere birçok kronik hastalık yine bu sebeplerden ötürü ortaya çıkar. Özellikle astım hastalığının genel olarak temelinde alerjik hastalıklar yatmakta ve tedavi sürecinde alerjik tedavilerde görünmektedir.

İlaç tedavisi ile geçebilen ve dikkat edildiği zaman sorun yaşanmayan alerjik öksürük eğer bahar alerjisi ise sadece bahar aylarında ön planda olacaktır. Eğer başka sebeplerden ötürü ise o zaman alerji olduğunuz madde yada gıdalardan uzak durarak bu durumu kontrol altına alabilirsiniz. Çok zor bir hastalık olsa da tedavi edildiği zaman ve dikkat edildiği zaman hiçbir sorun yaşanmaz.

Alerjik Öksürük İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle uzmana başvurulmalı ve uzman dahilinde alerji testi yapılmalıdır. Alerji testi sizin nelere karşı alerjinizin olduğunu bulacak ve bu sayede bu besin yada maddelerden uzak kalmanızı sağlayacaktır. Sonrasında genel olarak ilaç tedavisi yapılacaktır.

İlaçlarınızı kullanarak ve alerjiye karşı duyarlılık gösteren vücudunuzu koruyarak sorun yaşamadan öksürükten kurtulur ve rutin hayatınıza geri dönebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de ilaçlarınızı düzenli kullanmanızdır.

 

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle