"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerde Alerjik Öksürük Nasıl Geçer? – Tedavi Yöntemleri

Alerjik öksürüğe yakalanan bebeğin odasının mutlaka havalandırılması gerekmektedir. Ayrıca kullanılan ilaçların kimyasal içerikli olmamasına da dikkat etmelisiniz. Evinizde hazırlayacağınız bitkisel karışımlar sayesinde tedavi yapabilirsiniz.

Alerjik Öksürüğün Belirtileri

Bebeklerde alerjik öksürük, çeşitli alerjik reaksiyonlara karşı aralıksız süren öksürük olarak bilinmektedir. Bebeğinizin bu hastalığa yakalandığını, sürekli olarak öksürmesinden anlayabilirsiniz. Günümüzde birçok duruma karşı bünye tepki gösterebilmektedir.

Ancak bebek ve çocukların bünyesi daha narin olduğu için her şeyden çok çabuk etkilenmektedirler. Çocuklarda alerjik öksürük zor atlatılan bir durum olarak görülmektedir. Özellikle çocuğun huysuzlanmasına yol açtığı için, çocuğun bakımını yapan kişi tarafından büyük zorluklar oluşmaktadır.

Alerjik öksürük akciğerlerde ve solunum yollarında tahriş görülmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda ve bebeklerde görülen bu hastalık, nefes almaya bağlı olarak daha fazla artış göstermektedir. Her nefes alma esnasında, solunumla birlikte toz, tüy gibi alerjen maddelerin içeri alınması, öksürük olarak geri dönüşmektedir.

Alerjik öksürük tedavisi belirtilerin kesinleşmesi halinde işleme konulmaktadır. Sürekli öksüren çocuklarda bir sıkıntı olduğunu düşünüp, en kısa süre içerisinde uzman doktordan yardım almanız gerekir. Uzman bir doktor gitmeniz için belirtiler arasında şunların bulunması yeterlidir:

  • Sürekli öksürmek,
  • Hırıltılı nefes alma,
  • Mukoza salgısında artış görülmesi,
  • Göğüste sertlik hissinin olması.

Alerjik Öksürüğün Tedavi Süreci

Alerjik öksürük tedavisi, çocuklarda ve bebeklerde aynı yöntemlerle uygulansa da bazı noktalarda farklılıklar görülmektedir. Alerjik öksürük belirtileri bağlamında hastanın cinsiyetinde veya yaşında farklılık görülmemektedir. Genellikle aynı belirtileri ortaya çıkararak kendini belli eden bir hastalıktır. Bebeklerde alerjik öksürük tedavisi mutlaka ilaç desteğiyle olmaktadır.

Bunun haricinde evde uygulanabilir birkaç yöntem bulunmaktadır. Bebeklerde alerjik öksürük nasıl geçer, diyen anneler; bebeğin uyuduğu odayı havayı nemlendirerek bebeklerinin öksürüğünü azaltabilirler. Bebeklerde alerjik öksürük daha zorlu geçen bir süreçtir. Uyku esnasında daha fazla zorlandıkları için huzursuz olup ağladıkları görülmektedir.

Çocuklarda görülen alerjik öksürük, bebeklerde görülen alerjik öksürüğe nazaran daha kolay atlatılabilir. Belirtileri aynı olarak görülse de, çocukların biraz daha bünyesinin güçlü olması ve bazı ürünleri rahatça tüketebilmesi, hastalığın tedavisi için önem taşımaktadır. Çocuklarda alerjik öksürüğe ne iyi gelir, diyen ebeveynler, çocuklarına bol sıvı vermelidirler.

Bebeklerde de bu yöntem uygulansa da, bir noktadan sonra bebeğinize sıvı aldırma konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Çocuklarda alerjik öksürük tedavisi için hastalığın belirtileri kesinleştirilmelidir. Bebeklerde ve çocuklarda kimyasal ilaçlar yerine, evinizde doğal şurupları yapabilirsiniz. Hastalığın tedavisi için, yarım limon suyu ile 2 tatlı kaşığı balı karıştırarak, çocuklarda öksürük esnasında kullanabilirsiniz.

Alerjik Öksürük Nasıl Geçer

Hastalığın tedavisi süresince şiddetli bir öksürme görüleceği için, sıvı tüketimi yaparken dikkatli davranmalısınız. Çocuğunuzun veya bebeğinizin öksürmesi sırasında sıvı vermeyi kesmeli veya daha küçük yudumlar vermelisiniz. Belirtileri aşikar olan hastalık, uzman desteğiyle mutlaka takviye edilmelidir.

Çocuğun tedavisi bitti, diyerek dikkatsiz ve özensiz davranmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Hastalığın belirtileri yok olmuş gibi görünse de, en küçük bir alerjen etkiye maruz kaldığında hastalık tekrar nüks edecektir. Bu yüzden hastalığın geçtiği kanısına varıp, çocuklarınızı ve bebeklerinizi koruma altından uzaklaştırmayın.

Rahat uyumaları için rahat nefes almaları gerektiğini bilerek, odalarının nem değerini ayarlamalı, yüksek yastıklarda yatırmalı, bol bol sıvı tükettirmeye devam etmelisiniz. Meyve suyu, ıhlamur, ada çayı, ılık su, ılık süt gibi boğazı sıcak ve yumuşak tutacak içeceklere ağırlık vermelisiniz. Ancak bu sayede hastalığın kalıcı olarak geçeceğini bilmelisiniz. Çocuklarda alerjik öksürük nasıl giderilir sorusu da bu şekilde cevap bulmuş olur.

 

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle