"Alerji Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Süt Alerjisi Olan Bebeklerde Beslenme Tarifleri

Süt alerjisi olan bebeğinizi beslemek için ek gıdalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ek gıda seçiminde bebeğinizin durumuna göre besinler seçmelisiniz. Özelikle gaz yapıcı besin gurubundan uzak durulmalıdır. Ayrıca alerji testi için doktorunuza başvuru yapabilirsiniz.

Süt Alerjisi Olan Bebeklerde Beslenme Önerileri

Alerji herkeste sıkıntılara yol açabilen bir durumdur. Bebeğinizin faydalı besinlerle beslenmesi önerilir :

  • Bebeğiniz için doğal ev yapımı mamalar tercih edilmelidir.
  • Bebeğinize ev ortamında özel çorbalar hazırlanmalıdır.
  • Sebzelerden ya da meyvelerden püre yapıp bebeğe verilmelidir.
  • Günlük sütten yoğurt yaparak bebeğinizi beslemelisiniz.

Bebeklerde Beslenmede Hangi Gıdalar Kullanılmalıdır

Unutulmamalıdır ki, alerjinin nedeni, genetiktir. Bebeğinizi alerjiden korumanın yollarından biri de, emzirmektir. İlk ay bebek için emzirme çok önemlidir. Vücut bu zaman diliminde, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yapılan tetkiklere göre, çocuklarda en çok inek sütü alerjisi görülmektedir. Bu alerjinin belirtileri; ciltte kızarıklık, vücutta şişme, güçlükle nefes alma, mide bulantısı ve ishaldir.

Bu alerjiden evlatlarınızı korumak için, farklı alternatifler bulmak zorundasınız. Kimi zaman anne sütü, beslenmesi açısından önemlidir. Soya sütü bir alternatif olabilir. İçerisinde süt kadar zararlı maddeler bulundurmaz. Yumurta zararlıdır. Soya bezelyelerinden oluşan bir yapısı vardır. İnek sütünün yerine kullanılabilir. İçerik olarak zenginleştirilmiş ürünleri tercih edin, aromalı süt tercihinden uzak durun.

Bazı çocuklar hem inek sütüne hem de soya sütüne alerjileri vardır. Bunun için size pirinç, badem, Hindistan cevizi süt seçeneğini sunabiliriz. Süt ve yumurta alerjisi olan bebekler nasıl beslenmeli? Yumurta da bazı bebeklerde alerji sebebi olabiliyor.

Ek Gıda Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni doğan bebeklerde genellikle süt alerjisi görülürken, bazı bebeklerde ise yumurta ve süt alerjisi olabilmektedir. Fındık, fıstık, balık, et ürünleri de alerjiye neden olabiliyor. Anne sütü tercihimizdir. Bazı bebekler hemen atlatırken, bazıları ise uzun yıllar mücadele etmek zorunda kalabiliyor. Gıda maddelerinin içinde bulunan malzemeler, alerjiyi daha da çok tetikliyor.

Anne ve babalar çok dikkatli olmalılar. Bebek, ilk dünyaya geldiğinde, anne sütü ile beslenebilirse, bundan makbulü yoktur. Ama bazı durumlarda anne sütü yeterli olmayabilir ve ek gıdaya ihtiyaç duyulur. Süt alerjisi olan bebekler için beslenme menüleri neler olabilir? Bu konuda doktorunuzun sözünden çıkmamanız gerekiyor. Süt alerjisi olan bebeklerde beslenme önerileri daha çok mama yönünde olacaktır. mama seçiminde de mutlaka bebeğe zarar vermeyen içerikte hazırlanmış ürünler olmalıdır.

Besin diyeti uygulayabilirsiniz. Bebek için beslenme menüleri, içerisinde bulunan proteinleri parçalayarak alerjenler yok ediliyor. Özel mamalar sayesinde, çocukların alerjik hastalıklarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Süt Alerjisi Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

  • Yüzde, boğazda meydana gelen şişlik,
  • Ellerde ve ayaklarda pul pul dökülme,
  • Nefes almada zorluk çekme,
  • Ciltte oluşan kızarıklık,
  • Baygınlık halleri.

Küçük çocuklarda daha çok süt ve yumurta alerjileri görülüyor. Bebeğinde bu durumu gören anneler ne diyeti uygulamalılar? Alerjiden kurtulmak için nasıl beslenmesi gerekir? Güvenmediği yerlerden alış veriş yapmamalılar. Bunun için interneti tercih edebilirler.

Yumurta alerjisi için önlem almak gerekir. Beslenmesi için anne, çok dikkatli olmalıdır. Bebeğin beslenmesi, alerjik durumuna bağlıdır. Bazı durumlarda anne çaresiz kalabilir. Doktorunuzla iletişim halinde olmalısınız, bebeğinizin beslenmesi için şarttır. Anne olmak kolay değil.

Anne sütünün yerini hiçbir şey tutamaz. Tercihimiz ondan yanadır. Bebeğin beslenmesi de her şeyden önemlidir. Doktorunuzu muhakkak dinleyin, ondan habersiz, bilmediğiniz bir ürünü çocuğunuza vermeyin.

 

 


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
Yorum ekle

Gunay

Cok guzel bir yazı,aynen yazdıklarınız birebir benim oglumda da oluyor..